Яким буде новий корпус школи у Львові, що збудують за допомогою 3D-принтера

1223 0
Початок робіт був запланований на жовтень, проте через обстріли українських міст доставку обладнання та візит іноземних фахівців, які з ним працюють, вирішили перенести.
фото: balbek bureau

фото: balbek bureau

Студія дизайну інтер’єру balbek bureau оприлюднила візуалізацію майбутньої школи у Львові, що планують збудувати за допомогою 3D-принтера. Початок робіт був запланований на жовтень, проте через масовані обстріли українських міст доставку обладнання та візит іноземних фахівців, які з ним працюють, вирішили перенести.

Джерело: balbek bureau

Команда бюро відповідає за архітектурну та інтер’єрну концепцію будівлі, а проєкт початкової школи у Львові є ініціативою гуманітарного фонду Team4UA. Їхня ціль – підтримувати й допомагати відбудовувати Україну завдяки інноваційним технологіям у гуманітарній галузі. 

Читайте також: На Топольній збудують 17-поверховий ЖК зі шкільним корпусом та підземним паркінгом

На друк одноповерхової будівлі знадобиться приблизно місяць. Розпочати планують у перші весняні теплі дні, сприятливі для робіт з бетоном. 99% матеріалів, які будуть використані у будівництві, – локального походження.

Додамо, що новий шкільний корпус на вул. Варшавській будуватимуть за технологією данської компанії COBOD, номер 1 у 3D-друку з бетону. Як пояснював раніше у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк, школу №23 обрали тому, що вона розташована у густонаселеному районі й має потребу у додаткових класах. Новий навчальний корпус розрахований для навчання 100 першокласників.

«Реалізація проєкту поділяється практично на чотири великі частини. Перше – це підготовчі роботи, які вже завершені. Друге – це будівництво і робота самого 3D-принтера. Після того буде внутрішнє оздоблення та облаштування благоустрою. Це буде окремий одноповерховий корпус, збудований на території школи. Приміщення площею близько 50 кв. м розраховане на 4 класи, з коридорами, учительською, санвузлами та холом», – додав він.

Читайте також: Для працівників Львівського університету збудують ЖК на майже 200 квартир

Нагадаємо, що у проєкт школи вже інвестували 150 тисяч доларів (робота архітекторів, матеріали тощо), фінальна цифра становитиме 700 тисяч доларів. Також заплановано закупити 3D-принтер (вартість близько 1-1,5 млн доларів). Реалізацію проєкту у школі №23 у Львові розпочали навесні 2022 року.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!