Яким буде новий навчальний рік у школах та графік центрів вакцинації у вихідні. Головне

1142 0
Коротко розповідаємо про головні новини минулої доби.
Фото: ua.depositphotos.com

Фото: ua.depositphotos.com

Новий навчальний рік у школах. У новому навчальному році у Львові за парти сяде загалом 86 тисяч школярів. Із них майже 9 200 дітей піде у перший клас. Навчання у вересні розпочнуть офлайн, а як буде впродовж року – залежатиме від епідеміологічної ситуації в країні та місті. Якими будуть святкові заходи на День знань та загалом структура навчального року, кожен заклад вирішує самостійно.

Будинок з мозаїками та вітражами. Яку красу та історію приховує будинок на проспекті Шевченка, 17-19 у Львові, який є режимним об'єктом Міністерства юстиції України.

Читайте також: Офлайн і без урочистостей. Як розпочнеться навчальний рік у школах Львова

Ще одні відреставровані двері. В історичному центрі Львова відреставрувати дерев’яні двері на вулиці Турецькій, 2. Ці металеві двері були зафарбовані чорним кольором, тож нічим не вирізнялися. Фахівцям вдалося відновити її автентичний колір. Крім того, реставраторам довелося замінити близько 25% металу, який став непридатним для відновлення.

Підготовка першачків до школи. Психолог та вчитель розповідають чи потрібно і як варто готувати першачків до школи, що мають знати і вміти діти перед школою та з якими труднощами можуть стикнутися в 1 класі.

Нові карантинні норми в садках. У дитячих садках оновили карантинні заходи. Відтепер температурний скринінг дітей має проводитися лише при вході у заклад. Раніше температуру мали перевіряти кожні 4 години із занесенням показників у журнал. Після виявлення в дитини симптомів інфекції в приміщенні, де вона перебувала, необхідно провести провітрювання поза розкладом та дезінфекцію висококонтактних поверхонь. Також скасовується заборона на використання багаторазових (тканинних) рушників та килимів із довгим ворсом. Утім, забороненими на період карантину залишаються використання м'яких іграшок, перебування у вуличному взутті всередині приміщення та проведення батьківських зборів офлайн.

Читайте також: На Львівщину прибуло більше 17 тисяч доз вакцини Рfizer

Графік центрів вакцинації. Цими вихідними та упродовж наступного тижня у Львові щеплення від коронавірусу можна отримати вакцинами Moderna, CoronaVac і AstraZeneca. Щоправда, Moderna розрахована лише для другої дози, а ось двома іншими вакцинами можна щепитися і для першої, і для другої дози.

Топ найкращих шкіл Львова. За підсумками ЗНО 2021 року у Львові найвищі місця у рейтингу шкіл посідає Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Івана Франка із 162,3 балами в рейтингу. На другій сходинці – гімназія «Євшан», що набрала 155,2 бали. Трійку лідерів замикає Львівська академічна гімназія при Національному університеті «Львівська політехніка». у неї 153,1 рейтингових бали. Також Львівська область стала першою в рейтингу за результатами зовнішнього незалежного оцінювання серед областей. Середній бал становить 122,7 і є найвищим в Україні.

Нова поставка вакцини Pfizer. На Львівщину доставили 17 550 доз вакцини Pfizer. За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, зараз наша область повністю забезпечена вакцинами.

Читайте також: Топ-15 найкращих шкіл Львова за результатами ЗНО 2021

Підбірка термальних басейнів Закарпаття. В яких термальними басейнах, саунах, аквапарках та оздоровчо-відпочинкових комплексах Закарпаття можна продовжити літо.

Перший у Львові магазин H&M. Восени у Львові планують відкрити перший в місті магазин H&M. Він має з'явитися в торгово-розважальному центрі Victoria Gardens, що на вул. Кульпарківській.

Музей науки. У Львові збирають кошти на перший на заході України інтерактивний Музей науки. Його облаштовують на вулиці Січових Стрільців, 7 у будинку колишнього Коледжу інфокомунікацій. Гроші потрібні на завершення ремонту та закупівлю експонатів. Музей науки створюють за сприяння Малої академії наук України на базі напрацювань Tech StartUp School «Львівської політехніки», також долучаються меценати. Він має запрацювати до кінця року.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!