Яким буде перший транспортний хаб у Львові і коли його облаштують

16721 0
Цей простір організують так, щоб там було зручно пересідати з одного виду громадського транспорту на інший, скористатись велосипедом чи електросамокатом.

У Львові, на перетині вулиць Генерала Чупринки та Степана Бандери, де нині є зупинки громадського транспорту, планують облаштувати транспортний хаб. Він має з'явитися у межах реконструкції вулиці Бандери вже до кінця року. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів заступник директора департаменту ЖКГ Львівської міськради Андрій Білий.

Читайте також: Пів правди про бруківку. Топ-5 відповідей про ремонт вулиці Бандери

«Цей трикутник не входив ні у проєкт реконструкції вулиці Чупринки, ні у проєкт реконструкції вулиці Бандери. Тому виникла ідея у GIZ, щоби не просто зробити там простір, а продумати додатковий функціонал, зробити транспортний хаб», – говорить він.

Андрій Білий каже, що цей простір організують так, щоб там було зручно пересідати не лише з одного виду громадського транспорту на інший, а й можна було залишити авто і скористатись велосипедом чи електросамокатом.

«Там вже є станція Nextbike. Є ідея зробити декілька паркомісць із зарядними станціями для електромобілів. Також буде місце для електросамокатів. Цей хаб поєднає різні види транспорту», – додає посадовець.

Ймовірно, там, за його словами, навіть залишиться торгівля. Щоправда, місця для двох мафів немає, тому, можливо, буде один. Сам хаб має бути мінімалістичним, у стилі павільйону. Він пояснює, що такі хаби доцільно облаштовувати на середньому магістральному кільці міста. Також їх потрібно організовувати і у центральній частині міста, де багато маршрутів перетинаються.

Читайте також: Бруківка, асфальт, камінь і знову бруківка. Сім п'ятниць вулиці Бандери

Оскільки проєкт не виглядає дуже затратним, ймовірно, його можна буде втілити у межах реконструкції вулиці Степана Бандери уже до кінця цього року. Ескізний проєкт на замовлення GIZ (Німецького товариства міжнародного співробітництва) виконує ЛКП «Інститут просторового розвитку».

У самому GIZ Тvoemisto.tv розповіли, що на перетині вулиць Чупринки та Степана Бандери має бути зручне пересідання між різними видами транспорту (трамвай, автобус, велосипед). Там облаштують велостійки для приватних велосипедів, озеленять територію, встановлять лавки та облаштують місця для очікування транспорту.

Мобільні (транспортні) хаби, як додають у GIZ, сприяють розвитку міської мобільності. Тож це буде громадський простір, який виконуватиме зручну транспортну функцію для мешканців, студентів та підприємців навколо.

На фото Шоссе Ган Беркем-Сент-Агат, Брюссельський столичний регіон, як приклад облаштування транспортного хабу.


Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!