Яким буде пункт пропуску «Краковець» на Львівщині після реконструкції. Візуалізація

5745 0
Пункт пропуску ремонтуватимуть за кредит від Польщі.
Фото: Юрій Голик

Фото: Юрій Голик

У 2020 році на Львівщині планують реконструювати пункт пропуску «Краковець». Візуалізацію змін опублікував радник голови «Укравтодору» Юрій Голик.

Читайте також: Хто може перетинати кордон без черги. Перелік категорій

Пункт пропуску ремонтуватимуть за кредит від Польщі, який передбачає реконструкцію одразу трьох пунктів пропуску на Львівщині. У спецфонді на ці роботи у 2020 році заклали 98 млн грн. На Краковець запланували витратити 7 млн євро. За ці кошти тут має з’явитися ділянка для легкового автотранспорту та автобусів, павільйони для оформлення легкових авто, туалети та магазини. Також у цьому пункті пропуску планують облаштувати червоний та зелений коридори для легкових авто. Після реконструкції на пункті пропуску очікують пропускати за добу до трьох тисяч автівок. В’їзд у зону паспортного та митного контролю виконуватимуть через світлофори, а виїзд – через шлагбауми.

Читайте також: На українсько-польському кордоні утворились величезні черги

У межах реконструкції пункти пропуску обладнають відеокамерами та швидкісними каналами зв’язку. Крім цього, учора на Краковці запустили сканувальну систему для вантажівок, що має пришвидшити їх розмитнення, а наступного року тут планують запустити електронну чергу для перетину кордону.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!