Яким на Львівщині буде сезон ранніх овочів та фруктів

1861 0
Ранні овочі може постачати приватний сектор – Закарпаття, Чернівці.
Доставка.юа

Доставка.юа

Частину ранніх овочів постачали на Львівщину з Херсона, однак тепер цього не буде, оскільки місто перебуває у тимчасовій окупації росіян. Про це у матеріалі Tvoemisto.tv «Львівщина може забезпечити сіллю пів України, але будуть проблеми з олією» повідомиляє експерт продовольчого ринку Іван Стефанишин.

За його словами, є надія, що ранні овочі буде постачати приватний сектор – Закарпаття, Чернівці. Проте, якщо буде дефіцит, то ціна на ранні овочі буде дещо вищою. Окрім цього, продовжує експерт, зараз ще не дуже сприятлива погода, бо холодні ночі, 0 градусів – це абсолютно не годиться для росту рослини, тому ми трохи відстаємо по розвитку рослин.

Читайте також: Львів’ян закликають долучатись до збору великоднього кошика для захисників

Щодо фруктів, які також везли до нас з Півдня України, то найбільша проблема, на його думку, буде із кісточковими – це абрикос, персик і черешня.

«Мелітопольська, знаменита черешня, про неї доведеться забути на якийсь час. А стосовно інших видів, то проблем немає взагалі. Яблуко нині коштує від 6 до 7 гривень за кілограм, його є достатньо, і дехто ще навіть не відкривав холодильних камер. Ціна на ягоди повністю залежить від приватного сектору», – додає Іван Стефанишин.

Нагадаємо, що днями з полиць супермаркетів зникла сіль, її здебільшого постачали з Донецької області. Львівщина швидко запропонувала свій продукт – дрогобицьку сіль, утім за вищою ціною. На полиці магазинів у Львові повернулись більшість продуктів, які на початку війни були в дефіциті. Ринок почав пристосовуватись, налагоджувати нову логістику і імпорт, проти деякі продукти все ж можуть стати дефіцитними, як-от олія, низка фруктів, ранні овочі. Про ситуацію із продуктами читайте в матеріалі Тvoemisto.tv за посиланням.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!