Яким буде сміттєпереробний комплекс у Львові. Візуалізація

3838 0
У Львові презентували Концепцію переробного комплексу для Львова.
Ілюстративне зображення. Джерело: прес-служба ЛМР

Ілюстративне зображення. Джерело: прес-служба ЛМР

Сьогодні, 2 лютого, директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря і керівник проекту та спеціаліст у сфері поводження з ТПВ компанії «Egis» Крістофер Раунд презентували Концепцію переробного комплексу для Львова. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Ми працюємо над завершальною стадією. Впродовж останніх 10-ти місяців працювали над вивченням системи поводження з відходами. Ми не тільки подивилися на той об’єм і характеристики відходів, що утворилися у Львові, а й зробили прогнозні показники. Також ми врахували положення Національної стратегії поводження з відходами, яка вже набула чинності», – сказав Крістофер Раунд.

Читайте також: Львів передав ЛОДА 150 млн на вивезення сміття. На що пішли кошти

За його словами, ключові завдання для функціонування заводу полягають у суттєвому зменшенні об’єму залишкових відходів, що мають потрапляти на подальшу утилізацію шляхом захоронення. Також комплекс займатиметься збором вторинної сировини, яка може бути повторно використана.

Читайте також: Zero Waste для найменших. Як вистава розповідає дітям про сортування сміття

Комплекс займатиметься механіко-біологічною переробкою. Він складатиметься з двох частин: перша відповідатиме за розділення органічних та неорганічних відходів, друга  за біологічну стабілізацію органічної фракції.

Читайте також: Множення на Zero. Чому я більше не сортую сміття

Він додав, що в комплексі відбуватиметься попередній відбір великогабаритних і небажаних елементів, які б не мали потрапляти на територію заводу. За розділення дрібного сміття відповідатимуть два барабанних сита. Після цього дрібні відходи будуть відправлятися у потужності компостування. Залишкове сміття проходитиме ручне сортування. На захоронення на полігон буде відправлятися лише те сміття, що залишилося після відділення органічної фракції і вилучення вторсировини.

Читайте також: Не множте поклик на нуль. Коли Львів повернеться до сортування сміття

Ілюстративні зображення

Ілюстративне зображення

Ілюстративне зображення

Презентований проект комплексу був узгоджений із міською владою. Розробники опрацювали технологічні та фінансові аспекти проекту і наразі ведуть роботи щодо екологічної складової. 

Нагадаємо, 20 лютого у Львові оголосили тендер на проект сміттєпереробного заводу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!