Яким буде завершення навчального року у школах Львова та області

4523 0
Є різні дати – у діапазоні від 1 до 20 червня, проте основна частина навчальних закладів буде закінчувати рік 10-15 червня.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Навчальний рік 2021/2022 у школярів Львова та області завершиться по-різному. В одних учнів це буде звично наприкінці травня, проте в інших – у середині червня. Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, школам в умовах війни рекомендують самостійно визначити дату завершення. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти Львівської ОВА Ірина Сислюк.

«МОН від 1 квітня 2022 року дало рекомендації. Ми їх розглянули з керівниками органів управління освіти на нараді і рекомендували визначати терміни та дати завершення навчального року закладам у погодженні з відділами освіти. За основу беруть виконання освітніх і навчальних програм. Водночас кількість відпрацьованих днів – 175, як передбачає закон, можна не витримувати, але, головне, щоби навчальна програма була виконана», – пояснює вона.

Читайте також: Вступ до гімназій після 4 класу. Коли і які іспити складати

Ірина Сислюк каже, що, за інформацією територіальних громад на Львівщині, кожна школа вже зробила свої розрахунки. Так, є різні дати – у діапазоні від 1 до 20 червня, проте основна частина навчальних закладів буде закінчувати 2021/2022 рік 10-15 червня.

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv директорка львівської гімназії «Євшан» Божена Назар, ще вирішують, як саме завершуватися навчальний рік, однак це точно буде відбуватися онлайн. Заходів на подвір’ї школи не проводитимуть, аби не створювати скупчень.

«Дистанційно по класах або централізовано проведемо якийсь захід, можливо, запишемо ролик. Діти дуже креативні, залежить від того, як вони це будуть бачити… До 10 червня ми ще маємо трохи часу», – каже вона.

Водночас директорка ліцею імені Івана Пулюя Ірина Хміль зазначає, що, оскільки через карантин старшокласники втратили найкращі роки, що могли провести в школі, то хотіли б зібрати їх наживо. Укриття у навчальному закладі є, однак формат ще мають погодити з батьками.

Читайте також: На Львівщині створять три нових наукових ліцеї

«Коли діти були на карантині, ми вели своєрідний репортаж. Зараз також думаємо над цим. Закінчуємо 10 червня, але чи захід буде 10-го чи наступного дня, не вирішили. Водночас ми маємо безпечне освітнє середовище, в нашій школі є укриття, тому хотіли б зустрітися. Формат обов’язково обговоримо з батьками і тоді оприлюднимо інформацію», – пояснює вона у коментарі Tvoemisto.tv.

У ще одній львівській школі «Лідер» навчальний рік завершиться вже 15 червня. Керівниця Зоряни Женчур-Курій у коментарі Tvoemisto.tv додає, що формат буде звичним, як у минулі роки – коли учні були на карантині, а керівники класів зустрічалися з ними. На подвір’ї школи не збиратимуться.

Нагадаємо, що повний графік з завершенням навчального року 2021/2022 у школах Львова, доступний за посиланням. А огляд навчальних закладів, куди діти можуть вступати після 4 класів, читайте тут.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!