Як хочуть змінити критерії адаптивного карантину в Україні. Пояснення МОЗ

2214 0
За словами міністра охорони здоров'я, відомство «намагається балансувати між максимально можливим комфортом і обмеженнями».
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Міністерство охорони здоров’я хоче змінити підходи до прогнозування кількості хворих, а також змінити критерії для послаблення карантину в регіонах. Про це розповів очільник відомства Максим Степанов в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Поки ми плануємо не стільки зміну критеріїв, скільки хочемо зробити більш прогнозованим, щоб було чітко видно, при досягненні яких критеріїв ми будемо переходити у різні зони. Наприклад, у жовту, червону або зелену. Щоб це було прогнозовано для українців, щоб ми розуміли заздалегідь, де ми перебуваємо, куди ми рухаємося в залежності від регіону», — каже він.

Читайте також: Як сімейні лікарі у Львові працюють із хворими на коронавірус

Також, за словами Степанова, у регіонах спостерігається ситуація, коли у певних містах фіксують більше хворих, на відміну від інших районів області.

«Наприклад, у Львівській області, де у нас фіксується зростання кількості хворих протягом двох тижнів. З одного боку — йде зростання показників Львівській області в цілому. З іншого — це, здебільшого, йде завдяки міста Львів. Є райони, де кількість хворих менше. Я думаю, що все це потрібно передбачати», — додав міністр.

Тому, за його словами, відомство «намагається балансувати між максимально можливим комфортом і обмеженнями».

Нагадаємо, станом на ранок 18 липня на ЛЬвівщині зафіксували 137 випадків інфікування коронавірусом.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!