Яким хворим у Львові робитимуть ПЛР-тести на коронавірус. Пояснення

3589 0
На вихідні аналізи відібрали у 47 пацієнтів із пневмонією.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Керівниця львівського міського штабу з оперативного реагування на поширення коронавірусу Галина Слічна у коментарі Tvoemisto.tv пояснила сьогоднішнє рішення комісії ТЕБ і НС про тестування усіх хворих з ознаками ГРВІ на коронавірус.

Читайте також: МОЗ запустить гарячу лінію для тих, кому відмовили у тестуванні на коронавірус

Ідеться про людей, говорить Галина Слічна, які мають діагноз «пневмонія». З минулого тижня усіх людей з таким діагнозом госпіталізують у першу міську лікарню на вул. Ужгородській, інші лікарні їх не приймають.

«Протягом вихідних ми відібрали аналізи для ПЛР-діагностики на коронавірус у всіх хворих у Львові, які госпіталізовані із пневмонією. Усіх їх кладуть на Ужгородську, в першу лікарню, яку ми готували як госпітальну базу. Жодна інша лікарня у Львові більше не приймає хворих з пневмонією. Там 28 пацієнтів, усім зробили аналізи. Ще 9 дітей з пневмонією на Орлика, їм також зробили аналізи. І ще 10 пацієнтів із пневмонією були на Топольній, їм теж зробили. Чекаємо на результати», – говорить Галина Слічна.

ПЛР-тестування робитимуть і пацієнтам із пневмонією, які перебувають на амбулаторному – домашньому – лікуванні.

«Ми це відпрацюємо із сімейними лікарями, з поліклініками, тоді дамо логістику. Зараз збираємо зведену інформацію, скільки таких хворих на амбулаторному лікуванні є», – каже Галина Слічна.

Читайте також: У Львові за добу проводять 60 ПЛР-тестів, а потрібно удесятеро більше

Вона додає, що потужностей Лабораторного центру МОЗ у Львівській області не вистачить, щоб робити аналізи швидко, тому очікується, що ПЛР-діагностику на коронавірус також робитимуть інші лабораторії, зокрема, у Центрі легеневого здоров'я, у лікарні залізничників і деякі приватні лабораторії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!