Яким є український формат гумору та на скільки зростуть пенсії в березні. Підсумки доби

1167 0
Нині 18 лютого та 360 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Укрпошта

Фото: Укрпошта

Повітряна тривога: Цієї доби сигнал небезпеки на Львівщині лунав двічі. Перший раз о 13:45, відбій – о 14:11. Другий о 15:43, відбій – о 16:05.

Ситуація на фронті: Експерти Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що росіяни можуть завдати ще одну серію ракетних ударів по цивільних об’єктах по всій Україні, оскільки реальний військовий успіх «продовжує вислизати» від окупантів.

Українські офіційні особи заявили, що російські війська мають на меті захопити Бахмут до першої річниці вторгнення в Україну, що вимагатиме значно вищих темпів просування російських військ, ніж ті, що спостерігалися протягом багатьох місяців. У той же час Пригожин заявляв, що очікує, що бійці групи «Вагнера» оточать Бахмут до березня або квітня.

«Російські війська, схоже, не прискорюють темпи просування навколо Бахмута, і навряд чи досягнуть цієї мети до 24 лютого», – ідеться у звіті.

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля ворог зосереджує на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

ЗСУ відбили атаки окупантів на Гряниківку і Синьківку Харківської області; Стельмахівку, Червонопопівку і Кремінну – Луганської та Виїмку, Федорівку, Дубово-Василівку, Роздолівку, Парасковіївку, Берхівку, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Веселе, Водяне, Мар’їнку, Побєду, Новомихайлівку і Вугледар – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 8 ударів по районах зосередження ворога та один – по позиції його ЗРК. Також уражено вогневу позицію С-300. Сили ППО збили 6 БпЛА противника. За попередньою інформацією, 5 – типу «Ланцет» та 1 – «Зала».

Читайте також: З російського полону звільнили трьох захисників із Львівщини. Максим Штурмак, Віталій Когут та Степан Матвіїв повернулися додому.

Та: Чим відрізняється набір до «Гвардії наступу» від загальної мобілізації та як долучитися. «Добровольцям пропонують альтернативу: бути мобілізованими і відповідно розподіленими у військові частини, які визначить військкомат або самостійно обирати те, що ближче по духу – служба в органах чи ДПСУ. «Гвардія наступу» – це рекрутингова компанія, створена для того, щоб вмотивованих і налаштованих із зброєю в руках громадян долучити до лав Сил оборони», – повідомив у коментарі Tvoemisto.tv перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

Акцент дня: Ми зачитаємо ваше ім’я на виступі у Луганську та Севастополі. Роман Гапачило про «Наші без раші. Як починалося шоу «Наші без раші»; коли і чому в Україні почав розвиватися стендап; яким є український формат гумору; як перейти від жартів до кіно і над чим працює з Ахтемом Сеїтаблаєвим, Tvoemisto.tv розповів львів’янин, лідер колективу Kolegi Studio, скетч-шоу «Наші без раші», волонтер, який купив майже 200 «бандеромобілів», що стали вже його візиткою, Роман Гапачило.

«Щойно ти приїхав на передову, як одразу розумів, що велика війна буде. Всі професійні військові до неї готувалися. Навіть зараз ми співпрацюємо з «Азовом». Вони у Маріуполі мали план утримання кожного будинку, хто що має робити. Фактично вони готувалися до цього, знали, що буде. А українці, які проживали в Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі, думали собі: «Ну, це такий конфлікт десь там, на сході. Щось там у нас віджали, якусь землю. Ну, Крим забрали, але нічого страшного не відбувається, то й росіяни не такі погані». Як ми подали цю проблему, так, мабуть, світ її і сприйняв. І маємо результат: якщо не даєш по зубах злу з першого дня, то потім зло розуміє, що воно може бути безкарним, і робить, що хоче».

Ключові події:

1. Олег Шахрай вже не очолює Львівську митницю. Закінчився наказ на виконання обов’язків керівника, який тривав 6 місяців.

Читайте також: Мер Бучі показав, як відновлюють понівечену боями вулицю Вокзальну. Над цим щоденно працює майже 200 осіб;

2. Ексзаступника міністра Лозинського, якого затримали на розкраданні коштів, відправили під варту. Раніше ВАКС обрав для нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Відтоді він був зобов’язаний цілодобово бути під домашнім арештом.

Читайте також: На Львівщині держреєстратор незаконно приватизував злітну смугу. «Внаслідок цього з державної комунальної власності фактично вибув колишній аеродром, що в одному із сіл Львівського району».

3. У березні уряд проведе індексацію пенсій. Як зростуть виплати. Крім того, цьогоріч уряд обіцяє зберегти всі доплати до пенсії за віком. Так, пенсіонери віком понад 80 років продовжать отримувати щомісячну доплату в 500 грн, для пенсіонерів віком 75-80 років ця доплата становить до 400 грн на місяць, а для пенсіонерів 70-75 років – до 300 грн.

Читайте також: Львівські дитсадки забезпечили генераторами. Також ще є потреба в генераторах для котелень, від яких в громадах опалюються школи та садочки.

4. Львівського священнослужителя підозрюють у зґвалтуванні малолітньої доньки. Досягнувши повноліття, потерпіла звернулася за допомогою до психолога і в подальшому повідомила про злочини, які роками вчиняв щодо неї батько.

Читайте також: Адвокат розповів деталі у справі львівського священнослужителя, якого підозрюють у розбещенні доньки. Мама потерпілої дівчини, яку розбещував батько-священнослужитель, нічого не знала щодо насильства з боку її чоловіка. Донька приховувала і не розповідала нікому, боячись осуду та негативної реакції від родини.

5. Як у Львівському еколого-натуралістичному центрі живуть бабаки, змії та альпака. Фоторепортаж. Із початком повномасштабного вторгнення українці, які втікали від війни за кордон, прилаштували тут чимало своїх тварин.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!