На правах реклами

Якими є методи комп'ютерного аналізу на ринку Форекс

1987 0
Дії трейдера на валютному ринку Форекс нагадують роботу сапера, тільки людина ризикує не власним життям, а внесеним депозитом. Допущена серія помилок може виявитися фатальною для трейдера і призвести до втрати депозиту. Тому торгівля навмання – точно не найкраще рішення, яке точно веде до фінансового краху. Але що ж робити гравцеві, якщо він має намір заробити грошей і не втратити накопичені інвестиції?
Фото: gurt.org.ua

Фото: gurt.org.ua

Насамперед, слід навчитися розраховувати всі ризики і вибирати той сценарій біржової торгівлі, який в перспективі дозволить заробити якомога більше коштів в короткий проміжок часу. Для цієї мети в наш час існують спеціальні програми-індикатори, що дають трейдеру інформацію про можливу поведінку ринку в майбутньому часі. Для підвищення достовірності одержуваної інформації досвідчені трейдери хочуть використовувати одночасно декілька індикаторів, аби ще ефективніше аналізувати ситуацію і збільшувати ймовірність успіху.

Саме такий тип аналізу і можна охарактеризувати як комп'ютерний, оскільки на озброєння до трейдеру надходить високотехнологічне програмне забезпечення та засоби, які потребують відповідної кваліфікації від нього. На практиці все реалізується досить просто. Індикатор вбудовується в торговий термінал metatrader 4 на вашому комп'ютері і далі працює у відповідності зі своїм алгоритмом, виконуючи певне завдання. Далі, в залежності від типу програмного забезпечення, важлива для гравця інформація проектується на ціновому графіку або надається як окремий матеріал.

Трейдери, які віддають перевагу комп'ютерному аналізу, використовують електронні індикатори і програми, що ведуть торгівлю в автоматичному режимі. У першому випадку мова йде про комп'ютерні програми, які вказують на ті події, які найбільшою ймовірністю повинні відбутися в найближчому майбутньому. Візуально інформація від цих індикаторів відображається як графіки каналів і ліній на робочій області торгового терміналу.

До другої групи індикаторів відносяться осцилятори, що допомагають визначити напрямок тренда, а також вказують на місце і напрямок розвороту в обраному проміжку часу. На відміну від першої категорії, осцилятори не накладаються на основний графік, а відображаються в якості окремого віконця.

Професійні учасники міжнародного валютного ринку Форекс і рекомендують використовувати методи комп'ютерного аналізу виключно як допоміжний інструмент, частка якого в загальному обсязі аналізу не повинна бути більше четвертої частини. Іншу інформацію варто брати з матеріалів фундаментального і технічного аналізу.

Гарантом коректної роботи комп'ютерних радників є їх правильне налаштування у відповідності з ситуацією на ринку і тими цілями, які визначив для себе трейдер. Головне значення в цьому випадку має тип ціни і період, що впливає на показники для завершення угод по вибраній валюті.

Більшість засобів комп'ютерного аналізу ґрунтуються на середній лінії тренда, для цього застосовуються різні методи. У відповідності з ними і вибирається спосіб для розрахунку. Але найбільший інтерес представляє інше, а саме, процедура тестування програмного забезпечення. Трейдер повинен керуватися інформацією від радника лише після того, як цей інструмент буде випробуваний на демонстраційному рахунку і на угодах з мінімальними сумами. При цьому важливо застосовувати індикатори саме на тій валюті, з якою працює трейдер.

Підводячи короткий підсумок, можна помітити, що методи комп'ютерного аналізу із зростанням обчислювальних потужностей і вдосконаленням програмного забезпечення набувають все більшу популярність і актуальність, поступово нарощуючи свою частку в загальному обсязі аналітичної інформації. Тому і вам не варто обділяти даний інструмент увагою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!