Якими можуть бути електронні паспорти Українців. Три варіанти

2133 0
Запровадити електронні паспорти в додатку «Дія» мають до кінця лютого.
фото: edinstvennaya.ua

фото: edinstvennaya.ua

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров опублікував три можливі варіанти того, який вигляд матиме електронний паспорт громадянина України. Ці варіанти він опублікував на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Країна у смартфоні. Коли з’явиться інтернет та зв’язок в Інтерсіті Львів – Київ

За його словами,головне питання постає до того, що потрібно виносити на лицьову сторону, а що сховати в розгорнуте відображення за натиском (там буде схована вся інформація: термін дії, стать, громадянство та інше).

«Нам здається, що найголовніші дані паспорта: фото, ПІБ, номер документа. Все інше можна сховати. Тому, на відміну від водійських посвідчень, ми збільшили фото (вбили ідею його збільшення за натиском)», – розповів Михайло Федоров.

Також міністр нагадав, що отримати в мобільний додаток електронний паспорт зможуть власники закордонного паспорта та ID-картки, а його достовірність перевірятимуть за допомогою QR-коду.

«За допомогою паспорта в смартфоні у нас буде можливість пересуватися країною на потягах та літаках, ідентифікувати особистість у державних установах, отримувати посилки (і ще багато життєвих ситуацій)», – додав він.

Читайте також: Сплатити штраф за ПДР можна буде на місці онлайн

Додамо, що запровадити електронні паспорти в додатку «Дія» мають до кінця лютого. Сам же додаток офіційно запустили 6 лютого. Туди вже можна завантажити водійські права та сплатити штрафи.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!