Якими можуть бути нові межі Львова. Карта

9959 0
Завершився процес погодження нових меж міста Львова. Про це повідомили в прес-службі Львівської ОДА.
фото: stadion.lviv.ua; zaxid.net; прес-служба ЛОДА

фото: stadion.lviv.ua; zaxid.net; прес-служба ЛОДА

Процес погодження, у якому брали участь Львівська обласна державна адміністрація спільно з підрозділами Львівської міської ради та органами самоврядування навколишніх сіл, тривав протягом декількох років. Наступний крок – за депутатами міськради, які мають затвердити ці межі на сесії.

Окрім того, голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив про те, що повноваження на здійснення управління історичною спадщиною, в тому числі пам’ятками, які входять у список ЮНЕСКО, теж переходить до Львівської міської ради. Таким чином буде усунуто подвійне управління – міської та обласної влади.

Ці кроки є підтвердженням наміру центральної влади передавати повноваження із центру на місця з метою забезпечення громад реальними важелями управління територіями.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!