Який хабар пропонують прикордонникам туристи, щоб уникнути обсервації

3650 0
За два дні на польсько-українському кордоні зафіксовано шість випадків пропозиції хабаря.
Фото: Перший

Фото: Перший

Упродовж двох діб в пунктах пропуску «Рава – Руська»», «Шегині», «Краківець» та «Грушів» Львівського прикордонного загону подорожуючі шість разів пропонували прикордонникам хабарі, щоб не проходити обсервацію в Україні. Про це повідомляє Західне управління ДПСУ.

Ідеться про суми у 50 та 20 доларів США, 10 євро та тричі – по 400 грн. Хабарі пропонували як іноземці, так і українці. Також кілька людей хотіли потрапити в Україну без медичного полісу страхування на випадок інфікування коронавірусом.

«Прикордонники від хабарів відмовились, натомість – проінформували співробітників Нацполіції щодо можливих ознак злочину передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», – ідеться в повідомленні прикордонників.

Читайте також: Болгарія прийматиме українських туристів до кінця літа

Нагадаємо, МОЗ України визначило країни червоної зони, при в'їзді з яких в Україну громадяни мають пройти двотижневу обсервацію або самоізоляцію із додатком «Дій вдома». Також вони можуть пред'явити результати ПЛР-аналізу, зробленого не раніше, ніж за 48 годин до перетину кордону, або здати ПЛР-тест в Україні – тоді будуть звільнені від проходження обсервації. До країн червоної зони належить, зокрема, і Польща.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!