«Наскільки працює рівень мотивації противника – відтестуємо по правому берегу Дніпра», – військовий експерт

1069 0
Зараз по правому берегу Дніпра розташоване угруповання росіян від 12 до 14 тисяч осіб.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Військовий експерт Петро Черник у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» зазначив, що по правому берегу Дніпра зараз розташоване доволі потужне угруповання – 12-14 тисяч осіб. Однак наскільки суперник деморалізований та наскільки працює його рівень мотивації – невідомо. 

За словами експерта, якщо буде масова здача росіян у полон, то це спричинить серйозний ефект для іншої частини окупантів, але до цієї точки ще далеко. 

«А от на скільки працює цей рівень мотивації, ми відтестуємо по правому берегу Дніпра, де зараз розташоване доволі потужне угруповання, 12-14 тисяч осіб. Головне командування  вже вийшло звідти, однак командири середньої ланки і сам контингент залишились, і нам доведеться їх «вибивати». Там і побачимо, що буде: запеклі бої на смерть чи здача в полон. Якщо відбудеться масова здача в полон – від 3 до 6 тисяч особового складу – це вже спричинить серйозний ефект для решти окупаціного угруповання.  Але до цієї точки ще доволі неблизько»– сказав він. 

Читайте також: «Ми намацали больові точки противника». Військовий експерт про зміни стратегії у війні

Водночас Петро Черник додає, що найбільшим успіхом російської армії було взяття Сєвєродонецька і Лисичанська.  І, насправді, з того часу вони серйозно не просунулися. В районі Пісків їм це вдалось лиш на декілька кілометрів, а для другої армії світу, чи не наймогутнішої після армії США, як вони себе декларують, це ганьба. 

«Те, що українці зуміли зупинити цю воєнну силу штатним конвенційним озброєнням, показати неймовірну тактичну майстерність, саме по собі феномен. Ба більше, ми зірвали бліцкриг, їм не вдалось побудувати так звану велику оперативну дугу від Харкова через Запоріжжя і Дніпро до Придністров’я – і в цьому наш успіх. Другий момент: ми намацали справжні больові точки противника. Зараз 95 відсотків війни – це війна артилерії. Ми навчилися бити їхній боєкомплект глибоко в їхньому тилу», – каже він. 

Нагадаємо, про основні моменти військової ситуації, чому не варто покладатися на деморалізацію противника, чого очікувати від білорусі, як зміна ситуації в Чорному морі може вплинути на зменшення кількості ракетних ударів, чому не варто покладатись на Туреччину і сподіватись, що експорт пшениці триватиме й надалі, Tvoemisto.tv розпитало у військового експерта Петра Черника.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!