Політична реклама

Який сніданок потрібно готувати школяреві

2290 0
Для того, щоб малюк максимально комфортно почував себе в школі, потрібно подбати не тільки про правильний психологічний настрій та інтелектуальний розвиток, а й про те, щоб збільшені навантаження не підірвали здоров‘я дитини.

Основою  здоров’я малюка є правильне харчування, без якого йому складно буде витримувати шкільні навантаження, пише Вкурсе.

Дієтологи звертають увагу батьків на важливість такої складової правильного харчування як сніданок.

Якщо дитина відмовляється їсти сніданок, справа не у відсутності звички або нездатності організму приймати зранку їжу. Здорова дитина обов‘язково поснідає, якщо батьки покажуть їй такий приклад.

Сніданок обов’язково повинен бути ситним (до 25 % добової норми калорій) смачним і різноманітним.

Основою дитячого сніданку повинні бути вуглеводи (крупи, макарони з твердих сортів пшениці, цільнозерновий хліб, злакові хлібці, мед), які допомагають при розумовому навантаженні. Організму дитини необхідні кальцій (молочні продукти) і білки (яйця, сир, риба).

Щоб у малюка була гарна пам‘ять, необхідно подбати про надходження в організм вітамінів групи В (волоські горіхи, морква), а дефіцит заліза може стати причиною стомлюваності. Тому дієтологи радять додавати до сніданку школяра яблука та сухофрукти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!