Патріотична ялинка: 7 українських майстерень, де роблять прикраси

9098 0
Прикраси для дому та ялинки напередодні Різдвяних свят нині можна придбати у будь-якому найближчому супермаркеті. Однак оригінальні іграшки ручної роботи та ще й українського виробництва - хіт сезону.

«Закупи» шукали унікальні новорічні іграшки українського виробництва.

Мамина мануфактура

Крафтова майстерня «Мамина мануфактура» пропонує DIY-набір ялинкових прикрас. Комплект складається з 30 картонних заготовок і шматка мотузки. За задумом дизайнера кожна іграшка мала б складатись із двох склеєних між собою заготовок, поміж яких вклеєно шнур. Іграшки можна розфарбовувати акриловими фарбами, гуашшю, аквареллю, олівцями та фломастерами, обклеювати папером, блискітками, конфеті тощо. Із заготовок можна виготовити як іграшки на ялинку, так і святкову гірлянду. Скільки коштує: 150 гривень/набір.

Pretty Plate

Інтернет-магазин торгує оригінальними керамічними виробами – посудом та предметами інтер’єру – від українських майстрів. Зокрема й новорічними прикрасами. Скільки коштує: 40-50 грн/шт.

Зробив тато

Новорічні прикраси для ялинки – це те, з чого починала львівська майстерня «Зробив тато» три роки тому. Нині у майстерні можна придбати блокноти у дерев’яних обкладинках, лялькових будиночок для дівчаток чи навіть замок із фанери для хлопців і понад 50 варіантів іграшок для ялинки. Скільки коштує: 17 грн/штука.

Читайте також: 10 матеріалів для створення незвичних іграшок своїми руками

Boroda

Дерев’яні ялинкові прикраси з карпатської модрини від українського промдизайнера Володимира Каралюса. Де купити: різдвяний Гармидер (13-14 грудня, пл. Музейна, 1).

Коза-Дереза

Тернопільська етно-майстерня «Коза-Дереза» створила до Різдвяних свят колекцію іграшок «Від Романа до Йордана» – десять великих зірок з мішковини, набитих синтепоном і розписаних вручну місцевими художниками. Скільки коштує: 120-150 гривень за іграшку (набір з 8 зірок у дерев’яній коробці можна придбати за 1116 гривень).

Mr.PomPon

Взагалі Mr.PomPon – це передовсім в’язані ручно шапки. Згодом до них додались рукавички та шалики, потім іграшки. А в цьому році з’явились новорічні комплекти з в’язаних міні-светрика, шапочки, пари шкарпеток та рукавичок і двох розписаних цукром пряників. Коли свята закінчаться, пряники можна з’їсти, а у светрик та решту речей можна вбирати ляльок. Замовлення на новорічні набори приймають до 15 грудня. Скільки коштує: 300 гривень/набір.

Одягни ялинку у вишиванку

Автори проекту «Одягни ялинку у вишиванку» пропонують прикрасити новорічні деревця іграшками з фетру, декорованими традиційною українською вишивкою. Придбати можна як одну іграшку, так і комплект із шести прикрас, вишитих у єдиному стилі. Скільки коштує: 39 гривень/іграшка, 222 гривні/набір


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!