Ян Томбінський у Львові: ситуація на кордоні не вплине на безвізовий режим

2694 0
Ажіотаж щодо тимчасового припинення прикордонного руху на українсько-польському кордоні не позначиться на процесах надання Україні статусу безвізового режиму. Про це у Львові 8 липня повідомив Як Тобінський у рамках конференції, присвяченої відкриттю у місті консультативного центру з реформування сектору цивільної безпеки.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

Прикордонний рух було призупинено лише на час тих подій, які відбувалися у Польщі, а саме: саміту НАТО, світових християнських днів у Польщі та зустріччю з Папою Римським. Паніка та побоювання довкола цього питання відбулися з метою провокацій. Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, 8 липня, у Львові, в рамках конференції, присвяченої відкриттю у місті консультативного центру з реформування сектору цивільної безпеки.

Читайте також: У Європарламенті схвалили прискорення безвізового режиму для України

«Звісно, події на українсько-польському кордоні жодним чином не вплинуть на призупинення процесів, пов’язаних із наданням Україні безвізового режиму, – пояснює Ян Томбінський. – Наразі Україна пройшла практично усі необхідні процедури і на жовтневій сесії Європейського парламенту буде підсумкове обговорення питання, після чого Європейська рада оголосить рішення».

Нагадаємо, Олег Синютка, голова Львівської облдержадміністрації, розповів в інтерв’ю Радіо Свобода, хто насправді стоїть за пікетом українсько-польського кордону.

Підготувала Оксана Лісна

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!