Політична реклама

Яндекс запустив безкоштовну мобільну програму "Навігатор"

4728 0
Спеціально для автомобілістів Яндекс випустив безкоштовну мобільну програму Навігатор. У ній є все, що потрібно людині за кермом: актуальні карти, маршрутизація з урахуванням заторів та ведення маршрутом. Програма готова супроводжувати водія в будь-яких поїздках Україною та Росією, - інформує PR-відділ компанії "Яндекс.Україна".

Яндекс.Навігатор допоможе дістатися до місця призначення в найкоротший строк. В Яндекс.Навігаторі доступні карти 57 українських міст і багатьох дрібних населених пунктів. Програма дозволяє будувати маршрути Україною та Росією.

Під час побудови маршруту програма враховує затори на вулицях міст і на міжміських шляхах. Актуальні дані про затори надходять у Яндекс.Навігатор кожні 2 хвилини.

Програма вміє розраховувати оптимальні маршрути в об’їзд заторів. Дані про завантаженість доріг Навігатор отримує від сервісу

Яндекс.Затори, яким користуються десятки тисяч водіїв. Якщо під час руху ситуація на дорозі зміниться або користувач проскочить поворот, Навігатор тут же перебудує для нього маршрут. А щоб водій міг вести машину, не відриваючи погляду від дороги, в програмі є голосовий супровід.

Як користуватись Яндекс.Навіга тором

Навігатор використовує дані сервісу Яндекс.Карти, контент якого постійно оновлюється та доповнюється. Таким чином, у водіїв завжди будуть актуальні карти та мережа доріг (дорожній граф). Зараз Навігатор знає докладні
схеми 57 українських міст та багатьох дрібних населених пунктів. Прокладати маршрути можна і в межах одного населеного пункту, і через усю країну.

"Яндекс.Навігатор буде особливо корисний водіям, які їдуть в незнайоме місто або недавно сіли за кермо, — говорить Тигран Худавердян, керівник мобільного напряму Яндекса. — Коли водій їде звичним маршрутом, йому
досить подивитися на затори в мобільних Яндекс.Картах. А в незнайомому місті, звичайно, зручніше їхати за Навігатором. Зараз Яндекс.Карти і Навігатор — це дві окремі програми, надалі вони будуть пов’язані тісніше".

Нова програма доступна для смартфонів та планшетів на двох популярних платформах — iOS і Android. Її можна цілком безкоштовно завантажити в AppStore або в Google Play (колишній Android Market).

Яндекс.Навігатор також пропонує:
- розрахунок відстані та часу в дорозі
- голосове попередження про маневри
- автоматичне збільшення масштабу карти перед маневром
- денний та нічний режим
- два варіанти маршруту на вибір


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!