Японські вишні на Городоцькій захистять бетонними стовпцями

2686 0
У Львові в нижній частині вул. Городоцької почали встановлювати бетонні стовпці на роздільній смузі, де раніше активісти висадили японські вишні. Це – захист для дерев, адже роздільна смуга розташована на проїжджій частині вулиці з активним рухом транспорту.

Як розповів tvoemisto.tv ініціатор озеленення вул. Городоцької Олександр Шутюк, за зібрані серед небайдужих львів'ян кошти закупили 44 стовпців. «Нам їх віддали по 160 грн (за штуку, – ред.), хоча взагалі вони дорожчі, понад 200 грн. Додатково треба буде заплатити ще 2 000 грн за монтаж», – сказав він.

Раніш між японськими вишнями, що висадили на Городоцькій, планувались кущі, але активісти зупинились на ідеї встановити стовпці: «Від кущів відмовилися, щоби спростити та здешевити реалізацію проекту, але, при цьому, захист дерев таки потрібен».

Стовпці на Городоцькій почали встановлювати в суботу, а сьогодні – планують продовжити.

Щодо подальшого озеленення Городоцької, то найбільш ймовірно, каже Олександр Шутюк, на меншій частині роздільної смуги (навпроти СІЗО) та на трикутній клумбі перед входом у церкву Анни також висадять японські вишні.

Читайте також: На Городоцькій висадили 11 японських вишень

Фото: skyscrapercity.com


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!