Львівський історик Ярослав Грицак підсумує висновки першого року пандемії

1243 0
«Це не остання і не найбільш загрозлива пандемія. Нас чекають нові», каже Ярослав Грицак.
Фото: Центр Шептицького

Фото: Центр Шептицького

Історик, науковець, публіцист та професор Українського Католицького Університету Ярослав Грицак сьогодні, 6 травня, о 16:30 год прочитає у Центрі Шептицького УКУ лекцію «Пандемія, рік перший: Перші висновки». Tvoemisto.tv ретранслюватиме захід на своїй Фейсбук-сторінці.

«Пандемія забрала багато життів і завдала удару по світовій економіці, але це не остання і навіть не найбільш загрозлива пандемія. Нас чекають нові», –  каже Ярослав Грицак. 

За словами Ярослава Грицака, пандемія може поділити світ на до та після Covid-19, і в такому випадку поведінка національних урядів є ключовою у стриманні вірусу. 

Під час лекції Ярослав Грицак говоритиме на три важливі теми:

  • Чи справді нам вдалося б не допустити поширення вірусу, якби китайський уряд відреагував одразу?
  • Чи справді розвиток пандемії стане неконтрольованим, якщо не захистити вразливі верстви населення? 
  • Чи має шанси вакцинація проти ковіду?

Читайте також: Люди «Твого міста». Галина Крук про Львів, поезію та розмову з Богом 

Ярослав Грицак – доктор історичних наук та професор кафедри нової та новітньої історії України Українського Католицького Університету. Він також є професором Національного університету «Києво-Могилянська Академія». Працює головним редактором наукового річника «Україна модерна» та членом часописів Ab Imperio, Slavic Review і Критика. 
 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!