Ярослава Дубневича відпустять під заставу 100 мільйонів гривень

2273 0
Його підозрюють у розкраданні понад 93 мільйонів гривень.
Фото: Громадське

Фото: Громадське

Вищий антикорупційний суд відмовив у арешті нардепа з Львівщини Ярослава Дубевича та обрав запобіжний захід у вигляді застави в 100 мільйонів гривень. Про це повідомляє Громадське.

Читайте також: НАБУ підозрює Дубневичів у поданні неправдивих даних у своїх деклараціях

Суд відмовив у клопотанні генпрокурора Руслана Рябошапки про арешт, натомість зобов'язав нардепа здати паспорти та носити електронний браслет. Заплатити заставу він має до 6 листопада включно.

Аналізуючи декларацію депутата, прокурор наголосив на наявності у нього близько 100 об’єктів нерухомості та мільйонах готівкою. Натомість, сам депутат каже, що грошей на заставу не має. 

Адвокат Ярослава Дубневича Станіслав Пелюк наголошував на необґрунтованість підозри та просив відмовити в обранні будь-якого запобіжного заходу, або ж у вигляді особистого зобов’язання. Також 9 депутатів від депутатської групи «За майбутнє» приходили до суду, аби взяти Дубневича на поруки.

Читайте також: У будинку Богдана Дубневича у Зубрі проводять обшуки

Нагадаємо, Ярослава Дубневича підозрюють у розкраданні понад 93 мільйонів гривень через закупівлі «Укрзалізниці».

Національне антикорупційне бюро зібрало достатньо доказів для повідомлення про підозру Ярославу Дубневичу за ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За даними слідства, депутат завдав збитки державі на 93 мільйони 277 тисяч гривень.

Додамо, що Ярослав Дубневич пройшов у Раду 9-го скликання на мажоритарному 120-му окрузі на Львівщині, що охоплює Городоцький, Мостиський і частину Самбірського районів. Він є членом фракції «Європейська солідарність».

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!