Ярослава Рущишина відсторонили з посади голови Львівської організації «Голосу»

1311 0
Тимчасово виконуючим обов’язки голови призначили Андрія Осадчука.
Ярослав Рущишин

Ярослав Рущишин

Львівського нардепа Ярослава Рущишина відсторонили з посади голови Львівської територіальної організації політичної партії «Голос». Відповідне рішення сьогодні, 28 вересня, прийняла політрада партії.

Серед причин, про які зазначають в офіційному повідомленні партії, йдеться про відкриту співпрацю з Офісом президента разом з частиною депутатів фракції, відкриті дії, спрямовані на розвал партії тощо. Це та інше, відповідно до заяви «Голосу», робить неможливим подальше перебування Рущищина у керівних органах одного з осередків партії.

«Голос» вдячний Ярославу Рущишину за його внесок у розбудову Львівської обласної територіальної організації політичної партії, проте останні події у Верховній Раді, відкрита співпраця з Офісом президента разом з частиною депутатів фракції «Голос»; спільне голосування з порушенням регламенту Верховної Ради; робота в інтересах влади заради завуальованих хабарів у вигляді бюджетного фінансування округів депутатками-мажоритарницями від Львівщини Галиною Васильченко та Наталією Піпою; відкриті дії, спрямовані на розвал партії та фракції, а також відсутність реакції Львівської організації та її очільника робить неможливим подальше перебування пана Рущищина у керівних органах одного з ключових осередків партії «Голос», – повідомляє пресслужба.

Читайте також: У кожного трапляються помилки. Ярослав Рущишин про Голос і поїдання одне одного

Як додають у пресслужбі «Голосу», тимчасово виконуючим обов’язки голови призначили Андрія Осадчука. Він – заступник голови партії, перший заступник голови парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності. Політична рада партії також звернулася до ради Львівської організації з проханням надати свої пропозиції щодо кандидатури на посаду нового голови обласної організації.

Сам Ярослав Рущишин називає таке рішення політичною агонією. У коментарі Tvoemisto.tv політик каже, що поки офіційного рішення ще немає. Усе вирішиться на сьогоднішньому засіданні ради партії.  

«Це ознаки політичної агонії, що було очевидно ще на партійному з’їзді. Коли люди не дають собі ради провести в демократичний спосіб навіть з’їзд, виникає потреба гонитви за відьмами. Відтак, починається самопоїдання в політичному просторі. Я ж ставлюся до цього з іронією», – коментує він.

Читайте також: Нардеп Юрчишин зі Львова вийшов із партії «Голос» через узурпацію влади

Імовірною причиною такого кроку Ярослав Рущишин називає вихід зі з'їзду Львівської організації з партії. Водночас різні надумані причини стосовно голосування за не ті закони видаються смішними.

«Проблема у теперішніх недолугих політиканах, котрі думають, що політична організація – це доступ до бюджетного фінансування. В першу чергу, політична організація – це люди. І в цьому розумінні я себе почуваю дуже впевнено, бо з людьми, з якими разом створили організацію, в нас немає різних думок. Наразі не маю морального права нікуди відійти, бо починав творити організацію у Львівській  області. Більшість людей сюди покликані мною, і я за них відповідальний. Тому про все це ми будемо приймати рішення разом. Звичайно, що на цій посаді я не буду завжди, треба колись і змінюватися, але ще не зараз», – додає політик.

Нагадаємо, що у партії «Голос» стався розкол. Затяжний внутрішній конфлікт призвів врешті до публічного демаршу частини народних депутатів, яка звинуватила керівництво в узурпації влади. Чому партія, в яку повірили понад 5% виборців, дала тріщину, в чому причина міжуособиць та чи є майбутнє у цієї політсили, читайте в інтерв'ю Тvoemisto.tv.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!