Ярославу Дубневичу продовжили запобіжний захід до кінця квітня

1582 0
Нардепа з Львівщини підозрюють у привласненні 93 млн грн.
Фото: dsnews.ua

Фото: dsnews.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив процесуальні обов’язки, покладені на народного депутата від Львівщини Ярослава Дубневича, якого підозрюють у привласненні 93 млн грн. Про це повідомляє пресслужба САП.

Читайте також: Суд наклав арешт на знайдені під час обшуку гроші Ярослава Дубневича

Термін продовжили до 29 квітня включно. Ярослав Дубневич зобов'язаний прибувати за вимогою детектива, прокурора та суду, повідомляти про зміну місця проживання чи місця роботи, утримуватись від спілкування зі свідками та здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

За версією слідства, Ярослав Дубневич лобіював виділення коштів із бюджету ПАТ «Укрзалізниця» на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Фінансові втрати від реалізації схеми, згідно з матеріалами експертизи, становили понад 93 млн грн.

31 жовтня парламент підтримав подання керівника САП Назара Холодницького, погодженого тодішнім Генпрокурором Русланом Рябошапкою, про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту) стосовно Ярослава Дубневича.

2 листопада 2019 року антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави розміром 100 млн гривень.

Читайте також: Досудове слідство у справі Андрія Садового продовжили до 21 травня

7 листопада торік апеляційна палата ВАКС скасувала ухвалу суду першої інстанції та постановила нову, що визначила нардепу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою 90 млн гривень застави. Після внесення застави, на підозрюваного поклали низку процесуальних обов'язків.

Ярослав Дубневич пройшов у Раду 9-го скликання на мажоритарному 120-му окрузі на Львівщині, що охоплює Городоцький, Мостиський і частину Самбірського районів. Він є членом фракції «Європейська солідарність».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!