«Є політики, які хотіли побачити душу в очах путіна», – Валерій Пекар

1793 0
Ця війна стала можливою, бо російський режим скористався з постмодерного інформаційного впливу, щоби зомбувати своїх громадян.
Президент росії володимир путін

Президент росії володимир путін

Публіцист та викладач Києво-Могилянської бізнес-школи у метаріалі Tvoemisto.tv «Цінності важливіші за інтереси». Валерій Пекар про те, як Україна змінює світ повідомив, що війна в Україні стала можливою тому, що «всі думали, що якось проскочить», є політики, які хотіли торгувати з росією і отримувати дешевий газ.

«Важливе питання: як так сталося, що світ зробив цю війну можливою і не запобіг їй? Тому що всі думали, що якось проскочить. Є політики, які хотіли побачити душу в очах путіна, торгувати з росією і отримувати дешевий газ. Є і прямий підкуп політиків, журналістів, інтелектуалів, бажання бізнесів заробляти на великому ринку росії та одержувати дешеві енергоносії»,  каже Валерій Пекар.

Читайте також: «Цінності важливіші за інтереси». Валерій Пекар про те, як Україна змінює світ

Інший комплекс проблем: війна стала можливою, бо російський авторитарний режим скористався з постмодерного інформаційного впливу, щоби зомбувати більшість російських громадян, розповідаючи їм нісенітниці: «Що світові з цим робити? Мовиться про глобальні проблеми, але ми, на жаль, не маємо глобальних механізмів, щоб із цим упоратися».

Валерій Пекар вважає, що глобальна проблема – великі авторитарні держави, які хочуть впливати на всіх сусідів; зомбування країни, деградація, перетворення людей на дикунів, які готові знищувати людей і ознаки цивілізації. Треба розуміти, що, якби росія не була ядерною країною, Захід би не боявся захищати Україну, як не боявся захищати постраждалі сторони внаслідок югославської війни.

Нагадаємо, що у розмові з Tvoemisto.tv Валерій Пекар також пояснив, чого світ навчився через війну в Україні та які уроки треба взяти Україніз цієї війни. Детальніше читайте тут. 

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!