ЄБРР планує виділити 7 млн євро на будівництво Яворівської СЕС

2810 1
Першу чергу СЕС «Яворів-1» відкрили у жовтні торік.
ілюстративне фото: Лев Парцхаладзе

ілюстративне фото: Лев Парцхаладзе

Компанія «Енергопарк Яворів» може отримати кредит від ЄБРР на будівництво другої черги Яворівської сонячної електростанції потужністю 36 МВт. Про це повідомляє Ліга. Бізнес.

Читайте також: На Львівщині відкрили сонячну електростанцію «Щирець-1»

Як ідеться на сайті ЄБРР, на будівництво СЕС планують виділити 7 млн євро. До проекту входить розробка, будівництво та експлуатація Яворівської СЕС у місті Терновиця у Львівській області. Проект розробили у межах кредитування ЄБР програми фінансування альтернативної енергетики в Україні.

У лютому торік ТОВ «Енергопарк Яворів» отримало від ЄБРР кредит на 24,7 млн євро для будівництва першої черги сонячної електростанції. Її запустили у жовтні минулого року.

Читайте також: На Львівщині відкрили сонячну електростанцію. Фото

Відкриття другої черги планують у 2019 році. Сонячна електростанція «Яворів-1» стане однією з найбільших у Західній Україні та займає площу 115 га. Загалом тут установлять 268 тис. сонячних модулів.

ТОВ «Енергопарк Яворів» входить у групу компаній «ЕкоОптима». Згідно з даними Youcontrol, фірма належить українському бізнесменові Максиму Козицькому.

Читайте також: Галнафтогаз збудує у Львові дахову сонячну електростанцію

У 2013-2015 роках «ЕкоОптима» збудувала Богородчанську СЕС на 2,8 МВт, Самбірську СЕС на 8 МВт. У січні 2019 року запустила Глиняни СЕС на 3,5 МВт, а в березні – Бориславську СЕС на 8,5 МВт. 


Читайте також:
6 Травня, 2019 13:18
Микола Л Цікавить будівництво і все що пов’язане з ним. Тоді Вам до нас на платформу [***]s://inhouse.com.ua/ . Тут ви знайдете майстрів, які зможуть вам виконати роботу, також можете запропонувати і свої послуги.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!