ЄБРР викупив 15% акцій львівської пивоварні

4730 0
Банк вкладе у приватне підприємство понад 21 млн доларів.
Фото: ukranews.com

Фото: ukranews.com

ЄБРР із 7 до 22% збільшив свою частку у Першій приватній броварні, заснованій у Львові Андрієм Мацолою. Про це повідомляє ЛігаБізнес з посиланням на прес-службу ЄБРР.

Банк викупив частину акцій у Oasis CIS і має другий за величиною пакет у компанії після засновника та СЕО пивоварні Андрія Мацоли. Ще частина акцій поділені між концерном Oettinger і керуючими партнерами групи Oasis CIS.

Читайте також: Додаток львів'ян отримав грант на 50 тисяч євро від ЄБРР

Відтак, пивоварня отримає пакет фінансування на 21,6 млн доларів, що, на думку акціонера, допоможе зміцнити капітал компанії та забезпечить її потреби в обігових коштах та інвестиціях.

У ЄБРР нагадують, що почали вкладати в компанію гроші 10 років тому. Тоді ішлося про заходи із збільшення енергоефективності на основних виробничих потужностях Першої приватної броварні.

Читайте також: Алхімія пива. Львівський пивовар про чистоту, контекст і правильні дріжджі

Перша приватна броварня створена у 2004 році і залишалась сімейним бізнесом до січня 2012 року. Компанія керує виробництвом у Львові і в Радомишлі на Житомирщині.

Окрім пива, ЄБРР вкладає кошти у львівський електротранспорт, у Львівводоканал та вирішення проблем зі сміттям.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!