Єгипет посилює контроль за достовірністю сертифікатів ПЛР-тестів для туристів

1247 0
Іноземців із позитивними результатами ПЛР-тестів, зроблених по прильоту в аеропортах, ізолюють в окремих корпусах на території заброньованих готелів.
Фото: pan-terra.com.ua

Фото: pan-terra.com.ua

Із початку грудня компетентні органи Єгипту посилили контроль за достовірністю сертифікатів ПЛР-тестів, з якими іноземці прибувають на відпочинок в курортні міста. Про це повідомляє Посольство України в Єгипті.

Усі без винятку громадяни віком від 6 років, які перетинають єгипетський державний кордон, зобов’язані мати при собі сертифікат з негативним результатом ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до прибуття.

Вимоги щодо сертифікатів ПЛР-тестів полягають в тому, що:

  • сертифікат має обов’язково містити точну дату та час здачі тесту особою;
  • сертифікат має бути виданий офіційною лабораторією, зареєстрованою у державі походження документу, та має містити печатку лабораторії, підпис лікаря та/або QR-код, що містить посилання на результат тесту на офіційному веб-сайті лабораторії;
  • сертифікат не має містити жодних виправлень, підтирань чи правок;
  • сертифікат має містити інформацію про проведений вид тесту;
  • у сертифікаті має бути обов’язково зазначено, що особі було проведено тестування типу RT-PCR;
  • сертифікат має бути виданий англійською мовою;
  • сертифікат має містити інформацію про особу, якій належить тест;
  • не приймаються сертифікати заповнені від руки.

 

У разі сумнівів стосовно достовірності тесту, єгипетська сторона залишає за собою право на проведення повторного тесту по прильоту.

Читайте також: Єгипет безкоштовно лікуватиме українців, якщо вони захворіють на Covid-19

Туристів із позитивними результатами ПЛР-тестів, зроблених по прильоту в аеропортах курортних міст, розмістять (ізолюють) в окремих корпусах на території заброньованих готелів до моменту негативного результату повторного тесту. Таким туристам забороняють полишати номери та вільно переміщуватись територією готелю.

Перед подорожжю, також слід перевірити страховий поліс, чи відповідає він потребам та може покрити витрати на ізоляцію та/або лікування. Якщо ви перебуваєте на ізоляції в готелі, Посольство не може змусити органи Єгипту скасувати ізоляцію чи зменшити її строк. Стосовно процедури і часу проведення повторного ПЛР-тесту проситимуть звертатись до страхової компанії та/або туристичного оператора.

Читайте також: Німеччина вводить жорсткий локдаун до 10 січня

Нагадаємо, що станом на середину грудня до «червоної» зони, по приїзду звідки потрібна самоїзоляція або негативний ПЛР-тест, потрапили 38 країн. Сюди віднесли Молдову, Кіпр, Нідерланди, Азербайджан, Панаму та Беліз. В «червоній» зоні також залишилися Чорногорія, Хорватія, Чехія тощо. Детальніше читайте за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!