ЄС і ВООЗ передали Україні мільйон захисних масок та халатів

1719 0
Загалом Україна отримала близько мільйона одиниць засобів захисту.
Фото: Газета 2000

Фото: Газета 2000

Євросоюз і Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) передали Україні партію засобів індивідуального захисту: медичні маски, респіратори, захисні окуляри, щитки, халати. Про це повідомляє представництво ЄС в Україні.

«Вантаж включає 500 000 медичних масок, 125 000 респіраторів, 250 000 халатів, 50 000 захисних щитків і 2500 окулярів. Ця кількість ЗІЗ дасть можливість повністю покрити місячну потребу 50 закладів охорони здоров’я у засобах індивідуального захисту для працівників», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вражені Covid-19 легені помітні неозброєним оком. Патологоанатом про те, що показує розтин інфікованих

Загалом Україна отримала близько мільйона одиниць засобів захисту. Профінансував усе ЄС, а ВООЗ провела закупівлю. Доставили допомогу вранці сьогодні, 23 червня, до аеропорту «Бориспіль».

«Після розмитнення вантаж розподілятиметься представництвом ВООЗ в Україні відповідно до потреб закладів охорони здоров'я, визначених Міністерством охорони здоров'я України», — уточнили у представництві.

Додамо, що ця партія є частиною програми допомоги ЄС Україні та ініціативи «Солідарність заради здоров'я», яка відбувається в партнерстві з Європейським регіональним бюро ВООЗ. Загальна вартість програми — 190 мільйонів євро.

Нагадаємо, за 22 червня в Україні підтвердили 833 випадки інфікування коронавірусом.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!