ЄС може таки вилучити Україну зі «зеленого списку» наступного тижня

1067 0
Photo by Mantas Hesthaven on Unsplash

Photo by Mantas Hesthaven on Unsplash

Посли ЄС на засіданні у п’ятницю погодили виключення України із «зеленого списку» для подорожей наступного тижня у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Про це з посиланням на свої джерела повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк, передає Європейська правда.

Читайте також: Куди полетіти зі Львова: вікенд у Ґданську – місті, що стало феніксом 

«Посли ЄС сьогодні вранці вирішили виключити Україну із рекомендованого списку країн, звідки подорожі вважаються безпечними»– повідомив журналіст у Twitter. 

Очікується, що остаточне рішення ухвалять на початку наступного тижня.

Рішення про виключення України зі списку ще не означатиме зміни правил перетину кордону. 

Проте країни ЄС як правило дослухаються до рекомендації Ради ЄС та запроваджують обмеження на в’їзд для жителів країн, яких немає у списку, та на туристичні мандрівки для них.

Читайте також: Wizz Air запускає нові рейси зі Львова та готується випередити МАУ. Інтерв’ю з президентом

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба раніше обіцяв застосувати «всю дипломатичну майстерність», щоб українці могли їздити до ЄС і після виключення України з «зеленого списку» для подорожей.

В МЗС також публікували детальні роз'яснення, чого очікувати після виключення України із «зеленого списку».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!