Відключення «Сбербанку» від SWIFT і нафтове ембарго. Що передбачає шостий пакет санкцій проти рф

1214 0
В шостому пакеті ЄС запропонує ембарго на російську нафту.
Фото: Європейська правда

Фото: Європейська правда

Шостий пакет санкцій проти росії складатиметься з чотирьох елементів. Зокрема, плануюють ввести санкції проти російських офіцерів та інших осіб, які причетні до воєнних злочинів у Бучі. Про це на засіданні Європейського парламенту повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. 

«Ми знаємо, хто ви. І ви будете нести відповідальність», – заявила вона.

Читайте також: ЄС планує співпрацювати з африканськими країнами для заміни російського газу

Також від SWIFT планують відключити Сбєрбанк, найбільший банк росії, та інші дві великі фінустанови. Ще один елемент шостого пакета санкцій – заборона на мовлення для трьох великих російських телерадіокомпаній, які «агресивно поширюють путінську брехню та пропаганду».

«І, нарешті, ми пропонуємо заборонити російську нафту. Це буде непросто, але ми повинні над цим працювати. Ми мусимо подбати про те, щоб поступово й упорядковано відмовитися від російської нафти, аби посилити тиск на росію, мінімізуючи вплив на наші економіки», – заявила президентка.

Читайте також: Вугільне ембарго, порти і транспортна блокада. ЄС затвердив нові санкції проти рф

Нагадаємо, з моменту визнання росією «незалежності» окупованих нею територій на Донбасі та початку повномасштабної війни проти України Євросоюз запровадив п'ять пакетів санкцій проти рф, останній з них – на початку квітня.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!