ЄС передає Україні 200 трансформаторів і 40 великих генераторів

1039 0
Трансформатори, які підвищують або знижують напругу в мережі, є вкрай необхідними, адже, б’ючи ракетами по електропідстанціях, росія нищить саме їх.
Фото: images.prom.ua

Фото: images.prom.ua

ЄС передає Україні 200 середніх трансформаторів, один великий автотрансформатор та 40 електрогенераторів. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн після телефонної розмови з Володимиром Зеленським, пише «Європейська правда».

Фон дер Ляєн зазначила, що Єврокомісія активізує свої зусилля та працює з партнерами для надання надзвичайної підтримки Україні, необхідної для відновлення та підтримки електро- та теплопостачання. Через Координаційний центр ЄС з реагування на надзвичайні ситуації Єврокомісія наразі готує якнайшвидшу доставку в Україну наступних великих пожертв держав-членів та безпосередньо з резерву комісії: 200 трансформаторів середнього розміру та великий автотрансформатор із Литви, автотрансформатор середнього розміру з Латвії, 40 важких генераторів із резерву rescEU, розташованих у Румунії.

Читайте також: ЄС погодив виділення 5 мільярдів євро макрофінансової допомоги Україні

Трансформатори, які підвищують або знижують напругу в мережі, є вкрай необхідними, адже, б’ючи ракетами по електропідстанціях, росія нищить саме їх. Кожен із наданих генераторів може забезпечити безперебійним харчуванням лікарню малого та середнього розміру.

Європейська комісія додатково працює над створенням нового енергетичного хаба у Польщі, який дозволить приймати пожертвування від третіх осіб та допомагати у їхній скоординованій доставці в Україну, зокрема, з партнерами з «Групи семи».

«Ми також звернулися до відповідних компаній у різних країнах із проханням надати життєво важливе високовольтне обладнання, включаючи додаткові автотрансформатори, та координуємо свої дії з партнерами для їх швидкої доставки до України», – додала фон дер Ляєн.

Нагадаємо, Сполучені Штати передадуть Україні новий пакет військової допомоги на загальну суму 275 мільйонів доларів.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!