ЄС передасть Україні захисне спорядження від хімічних і ядерних загроз

903 0
Допомогу загальною фінансовою вартістю 11,3 млн євро доставлять Україні з надзвичайних запасів ЄС.
Фото: Фокус

Фото: Фокус

Європейська комісія передасть Україні зі своїх резервів спорядження від хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз на 11,3 млн євро. Про це йдеться у пресрелізі Єврокомісії, передає Укрінформ. 

«Уже 30 країн передали Україні товари через механізм цивільного захисту ЄС, але, враховуючи величезні медичні потреби, викликані війною, що триває, ми мобілізували стратегічні резерви ЄС. Медичне обладнання, а також обладнання, призначене для хімічних, біологічних або ядерних надзвичайних ситуацій, перебуває на шляху до України. Лікарні та медичні працівники в Україні працюють під вогнем, і ми маємо зробити все, що в наших силах, щоб надати їм необхідні інструменти для порятунку життів» цитує комісара з управління кризовими ситуаціями Янеза Ленарчича.

Читайте також: ЄС схвалив виділення Україні 9 млрд євро фінансової допомоги

Обладнання включає 300 тис. спеціалізованих захисних костюмів, 5 600 літрів знезаражувальних засобів та 850 одиниць обладнання для операцій зі знезараження. Оскільки лікарні в Україні терміново потребують медичного обладнання, ЄС безкоштовно передасть монітори пацієнтів, інфузійні насоси та апарати ШВЛ, а також засоби захисту для медичного персоналу, як-от маски та халати. 

Додамо, що цю допомогу загальною фінансовою вартістю 11,3 млн євро доставлять Україні з надзвичайних запасів ЄС, розміщених у Румунії, Угорщині, Швеції, Німеччині, Греції та Данії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!