ЄС підтвердив закриття прикордонних проектів з Україною

3488 0
Україна не вклалася у терміни виконання взятих на себе зобов’язань.
фото: shoppingpl.com

фото: shoppingpl.com

Євросоюз офіційно повідомив про припинення фінансування проектів з розбудови контрольно-пропускних пунктів на західному кордоні України. Відповідно до рішення, Україна має повернути ЄС 8 млн євро. Про це повідомляє Українська Правда.

«Йдеться про 6 проектів із європейським фінансуванням на загальну суму 29,2 мільйона євро, основним бенефіціаром яких була Державна фіскальна служби України. З огляду на затримки з їх реалізацією, враховуючи наші оцінки та повідомлення держав-членів ЄС, ми прийшли до висновку, що проекти не могли бути завершені в строк. Проекти перебувають в процесі закриття, виділені на них та не витрачені гроші мають бути відшкодовані», – розповіла речниця ЄС Майя Косьянчич.

Читайте також: Посол ЄС у Львові відзначив якість реформи децентралізації

При цьому, вона зауважує, що ЄС і надалі готовий підтримувати реформування України.

За даними Української Правди, Київ витратив близько 2 з 10 млн євро, що Україна отримала на реалізацію проекту. Відповідно, Україна має відшкодувати ЄС близько 8 млн євро. Сумарна вартість фондів, які були запропоновані Україні, але не використані нею, становить близько 27 млн євро.

Читайте також: На кордоні з ЄС збиратимуть відбитки пальців усіх негромадян Євросоюзу

Виділені кошти мали піти на переоснащення IT-інфраструктури прикордонників на українсько-польському кордоні. Також в рамках фінансування мала відбутся переобладнання та реконструкція деяких КПП на заході України. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!