ЄС планує відновити вільний в’їзд для українців

1766 0
Посли ЄС вирішили додати Україну до рекомендованого списку третіх країн, для яких слід скасувати обмеження на поїздки до ЄС.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

Посли ЄС дозволили включити Україну в перелік третіх країн, з яких дозволений в’їзд. Про це пише «Європейська правда» з посиланням кореспондента «Радіо Свобода» Рікарда Джозвяка.

«Сьогодні посли ЄС вирішили додати Україну до рекомендованого списку третіх країн, для яких слід скасувати обмеження на поїздки до ЄС. Список повинен бути офіційно оновлений завтра. Молдова, Вірменія та Азербайджан вже у ньому», – написав він.

Читайте також: Зі Львова – до моря. Розклад літніх авіарейсів та умови в'їзду

Рекомендація Ради ЄС не є юридично обов'язковим документом. Влада держав-членів залишається відповідальною за реалізацію змісту рекомендації. На практиці вже низка держав ЄС дозволяють в'їзд з України з дотриманням тих чи інших умов. Востаннє ЄС оновлював список «безпечних» країн 1 липня. Тоді до нього включили Канаду, Вірменію, Азербайджан, Боснію та Герцеговину, Бруней, Йорданію, Косово, Молдову, Чорногорію, Катар та Саудівську Аравію.

Критерії для визначення третіх країн, щодо яких слід скасувати поточне обмеження на поїздки, оновили 20 травня. Вони охоплюють епідеміологічну ситуацію та загальну відповідь на Covid-19, а також надійність наявної інформації та джерел даних. Взаємність також повинна враховуватися в кожному конкретному випадку.

Читайте також: Куди українці торік виїжджали найчастіше. Список країн 

За формулою, яку застосовує ЄС, необхідно мати менше 100 випадків нових захворювань за 14 днів на 100 тисяч населення. Країни, асоційовані з Шенгеном (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія), також беруть участь у цій рекомендації.

Нагадаємо, що напередодні Німеччина дозволила в'їзд вакцинованим українцям з метою відвідання близьких та друзів, а також з туристичною метою.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!