ЄС подовжив персональні санкції проти росіян, які підтримують війну в Україні

779 0
Санкції будуть застосовуватися до 1206 фізичних осіб та 108 організацій.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

14 вересня Рада ЄС ухвалила рішення про подовження терміну дії обмежувальних заходів щодо осіб, відповідальних за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на шість місяців, тобто до 15 березня 2023 року. Про це повідомили у Представництві ЄС в Україні.

Читайте також: Списки очолили доньки путіна. Уряд схвалив санкції проти росіян і білорусів

Запроваджені обмежувальні заходи передбачають обмеження пересування фізичних осіб, замороження активів, а також заборону надавати кошти чи інші економічні ресурси зазначеним у списку фізичним та юридичним особам.

Санкції, як і раніше, будуть застосовуватися до 1206 фізичних осіб та 108 організацій. У багатьох випадках обмежувальні заходи є відповіддю на необґрунтовану та неспровоковану військову агресію росії проти України, що триває.

Зазначається, що після 24 лютого 2022 року ЄС значно розширив санкції проти росії у відповідь на її військову агресію проти України. Крім санкцій проти вищого політичного керівництва, олігархів, військових і пропагандистів, ЄС вжив безпрецедентних заходів з метою суттєвого послаблення економічної спроможності росії, позбавлення її критичних технологій і ринків та істотно обмежив її здатність вести війну.

Читайте також: У ЄС анонсували сьомий пакет санкцій проти росії. Що туди входить

Так, ЄС рішуче засуджує масові удари Росії по цивільному населенню та інфраструктурі та закликає росію негайно та безумовно вивести всі свої війська та військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Наголошується на необхідності забезпечити дотримання норм міжнародного гуманітарного права. Росія, білорусь та всі відповідальні за воєнні злочини будуть притягнуті до відповідальності за свої дії відповідно до міжнародного права.

У Представництві також зауважили, що Європейський Союз непохитний у своєму зобов’язанні допомогти Україні реалізувати своє невід’ємне право на самооборону від російської агресії та побудувати мирне, демократичне та заможне майбутнє.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!