ЄС повністю закриває свій повітряний простір для Росії і накладає санкції на деякі російські ЗМІ

2004 0
Євросоюз також вирішив заборонити російські пропагандистські медіа – Russia Today, Sputnik та їхні дочірні проєкти.
Фото: pixabay.com

Фото: pixabay.com

Європейський союз повністю закриває свій повітряний простір для Росії, повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, анонсувавши на брифінгу в неділю ввечері додаткові санкції проти Росії та Білорусі. Заборона буде діяти для усіх літаків, що належать Росії, контролюються нею або зареєстровані в Росії.

«Вони не зможуть здійснювати посадку, підніматися в небо чи пересікати простір ЄС. В тому числі приватні літаки олігархів», – цитує фон дер Ляєн Ліга.бізнес.

Читайте також: Польща на кордоні відкриває пункти прийому біженців з України

По-друге, Євросоюз вирішив заборонити російські пропагандистські медіа – Russia Today, Sputnik та їхні дочірні проєкти. Вони «не зможуть більше поширювати свою брехню для виправдання путінської війни». Крім того, Європа збирається ввести санкції проти режиму Олександра Лукашенка в Білорусі, які мають зачепити найважливіші сектори його економіки.

«Всі ці заходи будуть накладені зверху того сильного пакету санкцій, що був представлений вчора і був погоджений з нашими міжнародними партнерами», – наголосила фон дер Ляєн. Він, зокрема, передбачає заборону на всі транзакції з Центральним банком Російської Федерації.

Нагадаємо, що з 25 лютого країни Євросоюзу почали закривати своє небо для літаків з Росії у відповідь на її агресію проти України. Першою на цей крок пішла Польща, за нею – майже всі інші країни блоку.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!