ЄС продовжить заборону на в'їзд іноземців до 1 липня

2245 0
Ця заборона поширюється й на українців.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Країни Європейського Союзу вирішили продовжити обмеження на в'їзд громадян третіх країн після 15 червня. Про це заявила єврокомісарка Ілва Йоханссон за підсумками засідання міністрів внутрішніх справ країн ЄС, повідомляє Європейської правда.

Читайте також: Карантин у Львові та області знову продовжили

«Серед міністрів була сильна підтримка того, що спочатку необхідно відновити функціонування Шенгенської зони, а потім переходити до відкриття зовнішніх кордонів», – сказала вона.

За її словами, Єврокомісія рекомендувала завершити обмеження на перетин зовнішніх кордонів ЄС 15 червня, коли добігає кінця термін дії чинної заборони, але майже всі країни-члени підтримали коротке продовження закриття кордонів.

«Це означає, що обмеження на зовнішніх кордонах залишаться до кінця червня і я вважаю, що ми повинні розглянути питання про скасування на початку липня», – сказала єврокомісарка.

Щодо критеріїв, для яких країн і коли відкриватимуть кордони, найближчими днями продовжаться консультації з між Єврокомісією та країнами-членами. Одночасного відкриття для всіх країн не буде.

Вона також зазначила, що повне функціонування Шенгенської зони відновлять до кінця червня. Зазначимо, що до ЄС, як і раніше, можуть потрапити певні категорії людей з третіх країн, наприклад, сезонні працівники.

Читайте також: У Львівському обласному кардіоцентрі на коронавірус захворіли 10 медиків

По всій Європі країни поступово скасовують свої внутрішні обмеження, і деякі з них почали відкривати кордони в останні дні. У матеріалі Tvoemisto.tv ми дізнавалися, які країни цього літа можуть відкрити кордони для українців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!