Євросоюз розглядає скасування всіх мит і квот на експорт з України

897 0
Ймовірно, пропозиція включатиме тимчасове скасування тарифів і квот на сталь, промислові товари та сільськогосподарську продукцію.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Європейський Союз розглядає можливість скасування всіх тарифів і квот на український експорт, щоб підтримати економіку країни у час війни. Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Очікується, що пропозиція включатиме тимчасове скасування існуючих тарифів і квот на сталь, промислові товари та сільськогосподарську продукцію, які нині не підпадають під дію торгової угоди ЄС з Україною. Будь-яка пропозиція повинна бути узгоджена з усіма 27 державами-членами та Європейським парламентом, перш ніж вона набуде чинності. 

Читайте також: Британія скасувала всі мита на експорт з України

Зазначимо, що ЄС є найбільшим торговим партнером України, на частку якого у 2019 році припадало понад 40% її торгівлі. Загальний обсяг торгівлі між ЄС та Україною досяг 43,3 млрд євро у 2019 році, при цьому експорт до ЄС склав 19,1 млрд євро у 2019 році. Одними з основних статей експорту України є залізо, сталь та сільськогосподарська продукція. 

За даними Світового банку, економіка України скоротиться більш ніж на 40% через війну, при цьому торгові потоки особливо постраждали через те, що Росія заблокувала порти країни.

Нагадаємо, що 26 квітня стало відомо, що Велика Британія скасувала всі мита та обмеження на експорт з України відповідно до угоди про вільну торгівлю, що мала повноцінно запрацювати для України з 2023 року. Таке рішення «надасть Україні економічну підтримку у скрутний час». Його ухвалили у відповідь на пряме звернення українського уряду щодо лібералізації тарифів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!