ЄС стає все важче запроваджувати санкції проти рф, – прем’єрка Естонії

758 0
«Єдиний спосіб зупинити російську агресію – це допомогти Україні виграти цю війну».
Санкції. Фото: з відкритих джерел

Санкції. Фото: з відкритих джерел

Через «втому від війни» та «внутрішні проблеми, що даються взнаки» в Європейському Союзі все важче зберігати єдність щодо санкцій проти росії. Про це заявила прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас в в інтерв’ю The Telegraph, передає Європейська правда.

«Стає все важче і важче запроваджувати санкції (в Європейському Союзі, – ред.), і залишилося не так багато елементів, на які ми можемо накласти санкції. У цьому проблема», – пояснила вона.

Читайте також: Українські бійці за добу знищили майже пів тисячі окупантів, гелікоптер та 7 дронів

Водночас естонська прем’єрка вважає необхідним продовжувати тиск на росію з тим, щоб вона не вирішила поширити загарбання на інші країни.

«Після України він (путін, – ред.) поклав око на Молдову. Він націлився на Грузію, він націлився на країни Балтії. Він цього, власне, й не приховував. Єдиний спосіб зупинити – це допомогти Україні виграти цю війну», – сказала Каллас.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс вважає, що українська армія довела свою спроможність ефективно використовувати зброю стандартів НАТО для відвоювання тимчасово окупованих територій, тому для неї треба відкрити всі збройні запаси країн союзниць.

Софіко Векуа
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!