ЄС виділяє 80 млн євро на підтримку України через спалах коронавірусу

1510 0
Пакет допомоги спрямують на підтримку системи охорони здоров’я України.
фото: gahanagriha.com

фото: gahanagriha.com

У межах глобального реагування на спалах коронавірусу Європейська комісія оголосила про виділення коштів на підтримку України. Про це повідомляють на сайті Європейської правди.

«Україна, яка продовжує страждати від актів агресії на сході країни та незаконної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією, також зазнала негативного впливу пандемії в усіх сферах життєдіяльності», – йдеться у повідомленні.

В Єврокомісії заявили, що ЄС продовжить підтримувати Україну в цій небаченій кризі та, щоб полегшити її вплив на систему охорони здоров’я, повсякденне життя людей та економіку, готує комплекс заходів допомоги для окремих країн-партнерів і регіону східного сусідства загалом. Перший пакет підтримки для України складає приблизно 80 млн євро.

Читайте також: Де в Україні виявили хворих на коронавірус. Інтерактивна мапа

Загалом же в Єврокомісії заявили про спрямування 140 мільйонів євро на найнагальніші потреби у Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні. Крім того, комісія також перенаправить використання існуючих інструментів на суму до 700 млн євро для сприяння пом'якшенню соціально-економічних наслідків коронавірусної кризи.

Пакет допомоги спрямують на підтримку системи охорони здоров’я України. Це дасть можливість придбати необхідні медичні засоби та обладнання, а також посилити спроможність системи охорони здоровʼя реагувати на спалах захворювання. Україна зможе скористатися і новою Ініціативою ЄС з медичної безпеки, спрямованої на посилення готовності епідеміологів і персоналу первинної медичної допомоги та консультаціями фахівців Європейського центру профілактики та контролю захворювань.

Читайте також: Як я потрапила у львівську інфекційну лікарню з підозрою на коронавірус

Також передбачають підтримку економіки України, зокрема малих і середніх підприємств (МСП) шляхом забезпечення ліквідності, у тому числі через міжнародні фінансові установи.ЄС в Україні прискорює запуск нової програми підтримки МСП (20 млн євро) у межах бюджету ЄС на 2020 рік, яка дасть ще 10 млн євро на  гривневе кредитування малого та середнього бізнесу. Також запроваджується програма підтримки малих фермерських господарств у  розмірі 25 млн євро на додаток до 26 млн євро, виділених у 2019 році.

Кошти також будуть спрямовані на підтримку найбільш постраждалих від кризи у співпраці з партнерськими громадськими організаціями.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!