ЄС запровадив нову карантинну зону Covid-19 і нову вимогу до мандрівників

1443 0
До категорій додали новий – темно-червоний колір у районах, де вірус циркулює на дуже високому рівні.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Рада ЄС внесла зміни до рекомендації про скоординований підхід до обмежень вільного пересування у відповідь на пандемію Covid-19, додавши нову категорію обмежень. Про це повідомляє «Європейська правда».

Читайте також: Літо 2021. Куди львів'яни зможуть полетіти на відпочинок

Згідно з оновленою рекомендацією, новий темно-червоний колір додали до існуючих категорій зеленого, оранжевого, червоного та сірого на щотижневій карті, яку публікує Європейський центр з профілактики та контролю захворюваності.

Цей колір застосовуватиметься у районах, де вірус циркулює на дуже високому рівні, в тому числі інші інфекційні штами, що викликають занепокоєння. Він застосовуватиметься до районів, де сукупний 14-денний –рівень повідомлень про випадки COVID-19 становить 500 або більше на 100 000 осіб.

З ростом числа інфекцій і поширенням нових штамів вірусу більша частина блоку вже в «червоній зоні», тому нові «темно-червоні зони» допоможуть виділити зони з дуже високим ризиком.

Держави-члени повинні перешкоджати всім несуттєвим подорожам до червоних та темно-червоних районів, водночас намагаючись уникнути перешкод для основних подорожей.

Читайте також: Євросоюз відтермінував для українців введення платного дозволу на в'їзд

Вони також мають вимагати від осіб, які подорожують із району, класифікованого як темно-червоний, пройти тест на зараження Covid-19 до прибуття і пройти карантин/самоізоляцію.

«З огляду на збільшення можливостей тестування Covid-19, до рекомендації також вносяться поправки, що надають державам-членам можливість вимагати від мандрівників, які прибувають з помаранчевої, червоної та сірої областей, зробити тест перед вильотом», – йдеться у заяві.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!