ЄС знову не відкрив кордон українським туристам

2692 0
Подорожі до ЄС для українців із туристичною метою заборонені щонайменше до кінця серпня.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Рада ЄС оновила список третіх країн, для яких рекомендується зняти обмеження на поїздки. Україна до цього переліку знову не потрапила. Про це повідомляють на сайті Ради ЄС.

Читайте також: ПЛР-проблема або Чи потрібний цей тест для виїзду за кордон

До оновленого переліку країн «зеленої» зони ввійшли: Австралія, Канада, Грузія, Японія, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай та Китай (за умови аналогічного дозволу).

Подорожі до ЄС для українців із туристичною метою заборонені щонайменше до кінця серпня. Переглянути перелік країн, яким можуть відкрити європейські кордони планують за два тижні. Критеріями для цього є сприятлива епідситуація.

Для українців це рішення означає, що подорожувати з туристичною метою вони не можуть. Поїхати до ЄС можна з робочими візами, посвідками на проживання, навчання тощо.

Додамо, що один з критеріїв ЄС – кількість нових випадків Covid-19 за останні 14 днів на 100 тисяч жителів повинна бути нижче або близькою до середнього показника в ЄС. Середній показник в ЄС – 16 випадків на 100 тисяч.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

За даними порталу Worldometer, станом на вечір 7 серпня у світі зафіксували 19 402 752 випадків Covid-19, із яких 720 344 летальних, 12 456 753 пацієнтів одужали. Відкриті для українців кордони можна переглянути на інтерактивній мапі МЗС, що періодично оновлюється.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!