Уряд призначив нового керівника «Укрзалізниці». Хто ним став

960 0
Євгена Лященка з 23 березня 2023 року призначили головою правління УЗ строком на два роки.
Фото: Elevatorist.com

Фото: Elevatorist.com

Сьогодні, 21 березня, Кабінет міністрів призначив новим головою «Укрзалізниці» члена правління Євгена Лященка. Олександр Камишін достроково припинив повноваження, адже його Рада призначила головою Мінстратегпрому. Про це йдеться у розпорядженні уряду.

Євгена Лященка з 23 березня 2023 року призначили головою правління УЗ строком на два роки. 

«Перша – продовження реформи УЗ, а саме виділення окремих бізнес-вертикалей відповідно до сфери діяльності (пасажирська, вантажна, виробнича та інфраструктурна) і відповідність до європейського законодавства, особливо в питаннях безпеки та інклюзивності. Друга – виконання інвестиційної програми - розвиток експортних шляхів та створення необхідної інфраструктури, електрифікація необхідних залізничних ділянок тощо. Третя – вихід компанії на беззбитковість. Тут вже ухвалений План необхідних заходів та є воля на виконання»,  написав віцепрем'єр-міністр із відновлення України Олександр Кубракову у Facebook.

Читайте також: «Укрзалізниця» розширює залізничне сполучення з сусідами (маршрути)

Нагадаємо, що 27 лютого 2023 року Олександр Камишін залишив посаду голови правління «Укрзалізниці». Натомість він займатиметься розвитком євроінтеграції української залізниці у Європі.

Для довідки

Євген Лященко став членом правління УЗ у жовтні 2021 року. З 2012 року він обіймав посаду фінансового директора Медіа Групи Україна, а 1 липня 2014 року був призначений директором холдингу, який був частиною медіабізнесу групи SCM Ріната Ахметова, де працював до 2019 року.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!