«Євробачення-2023» в Україні не буде. Організатори офіційно підтвердили рішення

1742 0
Організація також відмовилася проводити конкурс за межами України поблизу українського кордону.
ГУРТ KALUSH ORCHESTRA ПІД ЧАС ВИСТУПУ В ПЕРШОМУ ПІВФІНАЛІ ЄВРОБАЧЕННЯ-2022/ФОТО: SARAH LOUISSE BENNETT

ГУРТ KALUSH ORCHESTRA ПІД ЧАС ВИСТУПУ В ПЕРШОМУ ПІВФІНАЛІ ЄВРОБАЧЕННЯ-2022/ФОТО: SARAH LOUISSE BENNETT

Європейська спілка радіомовлення і телебачення підтвердила своє рішення не проводити «Євробачення-2023» в Україні через війну. Про це йдеться у заяві EBU, передає Громадське. 

Організація каже, що «з жалем» ухвалила таке рішення та продовжить дискусії щодо пошуку країни-господарки наступного «Євробачення».

«EBU повністю розуміє розчарування, яке зустріло оголошення про те, що пісенний конкурс «Євробачення 2023» не може бути проведений в Україні, країні-переможниці цього року», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Гурт Kalush Orchestra переміг у пісенному конкурсі Євробачення 

Організація також відмовилася від проведення конкурсу за межами України поблизу українського кордону. Пояснюють це тим, що технічні характеристики пропонованих місць та відсутність необхідної навколишньої інфраструктури не відповідають вимогам «Євробачення».

У Спілці заявили, що ухвалили своє рішення для гарантування безпеки всіх причетних до заходу. Адже, зазвичай, до роботи на «Євробаченні» акредитують щонайменше 10 тисяч людей, зокрема знімальну групу та журналістів. Крім того, на заході мають бути близько 30 тисяч відвідувачів зі всього світу. 

Організатори кажуть, що отримали оцінку безпеки від української сторони, яка підтвердила, що під час проведення «Євробачення» в Україні існувала б низка ризиків, зокрема ракетних ударів. Окрім проблем безпеки, війна може змусити делегації та учасників взагалі відмовитися від приїзду в Україну. Також організація звернула увагу на коментар генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що війна в Україні «може тривати роки».

У Спілці врахували, що протягом 2023 року в Україну не планують проїхати жодні великі міжнародні концертні тури. Відтак вони вирішили скористатися правилом конкурсу, яке дозволяє перенести його в іншу країну у форс-мажорних ситуаціях, таких як війна.

Читайте також: Євробачення-2023 буде не в Україні. Наразі ведуть перемовини з іншою країною

Нагадаємо, що український гурт «Kalush Orchestra» з піснею «Stefania» цього року здобув перемогу на пісенному конкурсі «Євробачення». Загальний бал від почесного журі країн та глядачів для них становить 631. 10 червня Кабінет міністрів створив організаційний комітет з проведення в Україні у 2023 році пісенного конкурсу «Євробачення». Проте, Європейська мовна спілка вирішила, що пісенний конкурс «Євробачення» у 2023 році відбудеться не в Україні. Оскільки представник Великої Британії посів друге місце на конкурсі, то організатори звернуться до них.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!