Євробачення-2023 відбудеться у Великій Британії

1289 0
Україна, як країна-переможниця Євробачення-2022, автоматично потрапить до фіналу конкурсу.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Пісенний конкурс «Євробачення-2023» відбудеться у Великій Британії. Після рішення, що подію наступного року неможливо провести в Україні з міркувань безпеки, Європейська спілка радіомовлення і телебачення розглянула низку варіантів з мовником-переможцем. Про це повідомляє Суспільне мовлення.

У результаті обговорень саме BBC виступить організатором 67-го пісенного конкурсу «Євробачення».

Читайте також: Гурт KALUSH ORCHESTRA переміг на пісенному конкурсі «Євробачення»

Голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький зазначив, що конкурс відбудеться не в Україні, але на підтримку України.

«Ми вдячні нашим партнерам BBC за солідарність з нами. Я впевнений, що разом ми зможемо додати українського духу цій події та вкотре об’єднати всю Європу навколо наших спільних цінностей  миру, підтримки, цінування розмаїття і таланту», – сказав він.

Він додав, що представники Суспільного Мовлення співпрацюватимуть із BBC, щоб розробити та впровадити українські елементи в шоу наступного року. 

Читайте також: «Євробачення-2023» в Україні не буде. Організатори офіційно підтвердили рішення

Україна, як країна-переможниця Євробачення-2022, автоматично потрапить до фіналу конкурсу.

Нагадаємо, що український гурт «Kalush Orchestra» з піснею «Stefania» цього року здобув перемогу на пісенному конкурсі «Євробачення». Загальний бал від почесного журі країн та глядачів для них становить 631. 10 червня Кабінет міністрів створив організаційний комітет з проведення в Україні у 2023 році пісенного конкурсу «Євробачення». Проте, Європейська мовна спілка вирішила, що пісенний конкурс «Євробачення» у 2023 році відбудеться не в Україні. 

Додамо, що гурт «Kalush Orchestra» разом із український громадським діячем та волонтером Сергієм Притулою виставили на аукціон статуетку з «Євробачення» і рожеву панаму фронтмена, у якій він виступав у Турині. За словами волонтера, це  унікальний випадок в історії пісенного конкурсу  уперше цей кубок виставили на аукціон. 29 травня, гурт«Kalush Orchestra» та волонтер Сергій Притула продали кришталевий мікрофон Євробачення-2022 за 900 тисяч доларів на благодійному аукціоні. Кошти зібрали на комплекс безпілотників PD–2 для української армії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!