Єврокомісар: у жовтні українцям мають скасувати візи до ЄС

4371 0
Візи для українців обіцяють скасувати вже наступного місяця.
фото: photofact.in.ua, facebook

фото: photofact.in.ua, facebook

Про це в коментарі DW заявив єврокомісар з питань розширення Йоханнес Ган. «Я сподіваюся і я переконаний, що це відбудеться в жовтні. Дуже позитивні сигнали є як з боку країн-членів ЄС, так і з боку Європарламенту. Тому це повинно статися», – сказав він, коментуючи перспективи безвізового режиму для України.

Додамо, 20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту і Раді Європейського Союзу скасувати візи для громадян України. Ця пропозиція стала наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року. У ній, зокрема, міститься підтвердження того, що Україна вдало виконала усі критерії у рамках Плану дій з візової лібералізації.

Читайте також: Що можна перевозити через кордон. Правила України та Польщі

5 вересня учасники засідання Комітету Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ не надали жодних заперечень до доповіді щодо надання Україні безвізового режиму. 13 вересня президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що Україна в жовтні отримає безвізовий режим з Євросоюзом, – пише УНІАН.

Опублікувала Юлія Сабадишина
 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!