Єврокомісар з питань розширення розповів, коли Україна може отримати безвізовий режим з ЄС

2215 0
Громадяни України, Грузії та Косова зможуть їздити без віз до Євросоюзу у 2016 році.
Фото: olx.ua

Фото: olx.ua

Про це розповів в інтерв’ю "Радіо Свобода" єврокомісар з питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Ган, – повідомляє Українська правда.

"Мені добре відомо про виклики, перед якими опинилася Україна – триває збройний конфлікт, є півтора мільйона переміщених осіб, великі економічні проблеми. Це чималий виклик для української влади", – сказав Ган.

Він наголосив, що Україна має ще пройти значний шлях, щоб не лише ухвалити необхідне законодавство щодо асоціації з Євросоюзом, але й виконати його.

Йоганнес Ган висловив сподівання, що громадяни України, Грузії та Косова зможуть їздити без віз до Євросоюзу у 2016 році.

"Ще потрібне політичне рішення, але щодо відповідності стандартам вони зробили все необхідне", – зазначив він.

За словами Йогоннеса Гана, отримання Туреччиною лібералізації візового режиму не буде простішим, ніж для України, Грузії та Косова. Він спростовує заяви Анкари, що Туреччина швидше отримає лібералізацію через допомогу у стримуванні потоку мігрантів до ЄС.

"Ми ставимося до всіх однаково. Це означає, що ми застосовуємо до України, Грузії і Косова таку ж методологію, як і до Туреччини", – наголосив Ган.

Як відомо, 20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України.

За процедурами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження – і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця (зокрема, має бути призначений доповідач та відбуваються дебати та комітетські слухання). Після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою ЄС.

Найімовірніше, ЄП голосуватиме за впровадження безвізового режиму з Україною та Грузією у вересні.

 Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!