Єврокомісія офіційно запропонувала скасувати візи українцям

2471 0
Єврокомісія у середу оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Єврокомісії.
фото: dobroe.tv

фото: dobroe.tv

Варто зауважити, що в документі не вказується жодних додаткових умов щодо запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

«У своєму шостому і останньому звіті (ред. – щодо виконання Україною Плану дій з візової лібералізації)» Єврокомісія дійшла висновку, що Україна досягла необхідного прогресу і здійснила всі необхідні реформи, щоб забезпечити ефективне і стійке досягнення інших показників.

На основі цієї оцінки та враховуючи результати постійного моніторингу, який здійснювався з моменту запуску діалогу щодо лібералізації візового режиму Україна-ЄС, Комісія підтвердила, що Україна виконала всі критерії для кожного з чотирьох блоків другої фази ПДВЛ, і що вона представить на початку 2016 року Законодавчу пропозицію внести зміни в регламент (EC) № 539/2001, вносячи Україну в список безвізових країн», – йдеться в документі.

Читайте також: Що передбачає безвізовий режим. 12 нюансів

Окрім того, в пропозиції також відзначається, що Єврокомісія представила оновлені фактологічний аналіз і статистику щодо можливих наслідків лібералізації візового режиму з Україною в контексті міграції та безпеки, і в жодній додатковій оцінці цього питання немає потреби. Як відомо, за процедурами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження – і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця (зокрема, має бути призначений доповідач та відбуваються дебати та комітетські слухання). Після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою ЄС.

Виходячи з цього графіку, рішення набуде чинності лише влітку, орієнтовно – в липні.

Джерело: eurointegration.com.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!