Країнам Євросоюзу рекомендують дозволити в’їзд вакцинованим туристам

1320 0
Також пропонують розширити список країн, які можуть відвідувати ЄС.
Фото: Mind.ua

Фото: Mind.ua

Європейська комісія вперше з початку пандемії рекомендувала країнам Євросоюзу дозволити в'їзд іноземним туристам, які пройшли вакцинацію від коронавірусу сертифікованими на території об'єднання препаратами. Про це вказано у заяві Єврокомісії, пише Громадське.

«Єврокомісія пропонує [державам ЄС] дозволити в'їзд на територію Євросоюзу з не необхідними цілями не тільки для осіб, що прибувають з країн з хорошою епідеміологічною ситуацією, але також для тих хто отримав всі рекомендовані дози вакцини, дозволеної в ЄС», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: ВООЗ схвалила вакцину проти Covid-19 американської компанії Moderna

У заяві зазначено, що дозвіл може бути також поширений на вакцини, які завершили процес сертифікації ВООЗ для застосування в екстрених ситуаціях. Порядок перетину кордонів країни Євросоюзу визначають самостійно – Єврокомісія може лише давати рекомендації в цій сфері.

Єврокомісія також запропонувала підвищити планку допустимої кількості нових випадків зараження COVID-19 у країнах, щоб розширити список держав, громадяни яких можуть відвідувати Євросоюз незалежно від вакцинації.

Нагадаємо, Україна отримає ще 10 мільйонів доз вакцини проти Covid-19 американської компанії Pfizer. Загалом, до кінця 2021 року до України мають надійти 20 млн доз цього препарату.

Читайте також: Pfizer працює над розробкою пігулок від коронавірусу

Згідно з домовленостями, перші поставки за цим контрактом – 500 тисяч доз – Україна отримає вже в травні-червні 2021 року, 4,5 млн доз – у третьому кварталі (липень-вересень), решту 15 млн доз – у четвертому кварталі цього року.

Також, 30 квітня, до України надійшло ще 500 тисяч доз вакцини CoronaVac.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!